Szerintetek ki számít lúzernek?
Írjátok le mit gondoltok, utána ha gondoljátok, elolvashatjátok én kit tartok lúzernek:
Én leegyszerüsítem a dolgokat. Szerintem az a lúzer, aki nem találja az életben az örömöt. Aki örökké az útját keresi, de végül semmi se tetszik neki igazán. Másoktól várja el hogy boldoggá tegyék őt, mialatt ő csak ténfereg és másokat hibáztat. Ha meg is találja, akkor se veszi észre a boldogságot, mert mindig többet képzelne bele, és azt hiszi, ennél is van feljebb. Akik hamis illúziókat kergetnek egy életen át, szerintem azok a vesztesek.
Tehát az én felfogásom szerint egy kitaszított, szeplős, csóró, elálló fogú, szochiophóbiás, vérszegény gyerek, aki egész nap rubik-kockázik, de megtalálta benne a boldogságot, és így szeret élni, akkor ő nem lúzer. Viszont ha van egy milliomos üzletember, vállalkozással, sportkocsival, nőkkel körülvéve, de közben mégsem élvezi az életét, hajszolja a boldogság illúzióját, stresszel és mókuskerékben érzi magát, akkor ő egy vesztes alak. Mert a legfontosabb dologban elbukott: az élet élvezésében.
Szerintem főleg a férfi nem képviselőire, veszteseire használják ezt a jelzőt, nőkre nem igazán hallottam.
Amúgy meg: anyám asszony katonája, magáért kiállni nem képes, állandóan kudarcot valló, demotivált, megfelelni sehol sem képes férfit neveznék luzernak.
Ez most komoly?
Lúzer def.:
A lúzer önmegvalósításra, sikerek elérésére lényegileg alkalmatlan, reménytelen életű, kilátástalan jövőjű személy.
Véleményem szerint nem az örökvesztesek a lúzerek, hanem azok, akik nullát produkáltak egész életük során.
Például lusták tanulni, de mélyen irigyek arra, akinek fényévekkel jobb foglalkozásuk van és jobban is keresnek. Nem vonják le a következtetést, az ok -okozati viszonyt. Közben keseregnek, hogy mennyire sz@r nekik... Jaj, annyi ilyet ismerek sajnos.
Ha esetleg úgy érzik valaki fölé kerekedtek, akkor éreztetik ezt, legalábbis próbálják.
Sokáig élősködő életstílust folytatnak.
Mindig minden helyzetben áldozatként állítják be magukat, nem látják a világot reálisnak. Sorolhatnám napestig.
Szerintem amikben ezen tulajdonságok fele megvan, már lúzernek mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!