Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mekkora vagytontól éreznétek...

Mekkora vagytontól éreznétek azt, hogy gazdagok vagytok?

Figyelt kérdés

Nézegettem a forbest és még a magyar top 50 leggazdagabb embernek is őrült vagyona van. De a külföldieket még felfogni se lehet.

Dollárban milliárdosak nem is forintban.

Ti mennyinél éreznétek azt, hogy azért mostmár gazdagok vagytok és nem kell aggódni egyáltalán az anyagiak miatt?

2021. júl. 16. 14:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%

Hogy nem kell aggódnom az anyagiak miatt, azt akkor érezném, ha lenne mondjuk 4-5 millióm a bankban.

Hogy gazdag vagyok, azt attól a szinttől, amikor már gond nélkül megvennék bármit, vagy épp bárhová elutazhatnék bármikor, amit csak kitalálok. Tehát mondjuk ha ma eszembe jut, hogy holnap elmegyek 3 hétre Tokióba, és nem okozna gondot lefoglalni a sokcsillagos szállást, megvenni a business class jegyet, fedezni odakint a tartalmas időtöltést. Amikor egy ilyen akció már nem jelentene számottevő visszaesést a vagyonomban, akkor mondanám azt, hogy na, megérkeztem.

2021. júl. 16. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Havi 500 K passzív jövedelemtől - vagyis megmozdulnom se kelljen a pénzért (befektetések átlagos hozamáról beszélek).

Ugyanis már régen rájöttem, hogy az idő a legnagyobb kincs. Ezt adjuk el sokan pénzért, de nagyon rossz csere, hiszen csak véges pénzt nyerünk a soha vissza nem szerezhető időnkön.

2021. júl. 16. 16:59
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen gyakorlatilag "rabszolgának" adjuk el magunkat
2021. júl. 16. 17:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha már lenne egy saját házam ami azért elég nagy és szép, nem kell fullextrásnak lennie (szerintem itt olyan 60-80 milla minimum) meg egy új autóm valami izmosabb kategóriában.

És persze ezeknek a gond nélküli fenntartása.

Utánna már biztos nem kéne idegeskednem a fizetésen meg pénzen folyton.

Jelenleg már ennyitől is gazdagnak érezném magam, igazából a kocsi nem is lenne oylan fontos, de a ház... Na az igen.

És persze nem valami kieső olcsóbb helyen a várostól x km -re hanem jó helyen a város szélén. (Sopron)

De kb. amit irtak is oylan 250-300 millió már bőven elég tud lenni.

2021. júl. 16. 17:36
 15/20 anonim válasza:
Ha lenne mondjuk 1 milliárdom a bankban, akkor azt mondanám, hogy gazdag vagyok , de természetesen dolgoznék mellette, így elég magas passzív jövedelmem lenne és nem kellene gondolkoznom, hogy erre még telik-e.
2021. júl. 16. 17:36
 16/20 anonim ***** válasza:
36%
Jo volna 20-30 milliárd vagy több, de egyáltalán nem foglalkoznék azzal, hogy ettől gazdag volnék. Engem nem érdekelne, más meg, semmít nem venne abból észre, hogy ennyi pénzem van. Feltünés nélkül hajtanám végre a terveimet.
2021. júl. 16. 19:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne egy nagyobb házam a Balatonnàl, és annyi dolgom lenne, hogy bemegyek a vállalkozásomban foglalkoztatott embereimet néha "ellenőrizni", meg egész évben nyaralni járnék mindenfelé, akkor már elég gazdagnak érezném magamat.
2021. júl. 18. 00:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha annyi pénzem lenne, hogy sosem kellene dolgoznom, mégis nagyon jól élhetnék. :D
2021. júl. 25. 15:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha lenne egy olyan feleségem, aki szeret, támogat mindenben, hűséges. Ha lenne egy gyerekem, vagy több akik mikor haza érek lelkesen mesélik a napjukat.

Pénzügyi téren van megtakarításom, lakásom, autóm, egy munkám amit imádok, így biztonságban érzem magam anyagiak terén.

De nem vagyok gazdad. Mert a gazdag ember az egész életével elégedett, nem csak a pénztárcájától.

2023. máj. 11. 22:38
 20/20 anonim ***** válasza:

19, én is hasonlóképp vagyok.

Megtakarításom hála az égnek van, a fizetésemmel, munkámmal elégedett vagyok, meg vannak vagyontárgyaim. Nem halmozok, mert az felesleges, de ami kell az megvan hála az égnek.

De párom nagyon hosszú idő nincsen, sőt barátaim sem.

Így van ahogy írod, bár èn azt mondanàm inkább, hogy egy sikeres ember az életében mindennel elégedett, nem csak a fizetésèvel, meg a házàval.

2023. máj. 14. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!