Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen egy gazdag családba...

Milyen egy gazdag családba születni?

Figyelt kérdés

Mindig is érdekelt milyen lehet.

Én azért akartam mindig gazdag lenni, hogy ne kelljen idegeskednem a megélhetés miatt, és ne kelljen perfektre tanulnom magam mindenből a szüleim miatt, mert mindig azt mondták hogy csak ezt tudják nekem adni hogy tanulok vagy nem. Közbe semmi kedvem egyetemekhez meg stb.

2021. júl. 15. 15:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Nem jó. Különórákra járattak, zene, vívás, tenisz, golf, úszás, minden nap reggeltől estig programok. Nyaralás luxushotelekben, öltönyös vacsorák, az osztálytársaim meg a Balatonon bicikliztek, dinnyét loptak, stb.

Két egyetem után betettek egy vezetői székbe, semmit nem kellett csinálnom, csak jött a pénz, amiből bőven telt drogokra is. 40 évesen a 3. elvonó után otthagytam mindent, egy tanyán élek Erdélyben.

2021. júl. 15. 21:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Három embert tudnék kiemelni az életemben, egyik az exem volt. Nem tudtam az elején, hogy pénzesek, sőt igazából nem is értettem, hogy honnan van az a rengeteg pénz.

Ketten testvérek, a család minden tagja diplomás, anyuka irodista egy kis faluban, apuka építőiparban valami főnök (nem saját cég), építőipar oké, én is abban vagyok, tényleg jó pénz van benne. Nagyszülők is gazdagok, testvérek, mindenki. Mindenki elég nagy családi házban lakik, nyaralások évente többször, és maximum autót és pénzt adnak egymásnak ajándékba (végig néztem, láttam). A családban mindenkinek külön autója van, exemnek volt külön autója 20 évesen (nem is akármilyen....), tesójànak, anyjànak, apjànak, meg a többi családtagnak is. Mindenkinek elég drága autója volt, Audi, stb. Ráadásul újonnan vett! Természetesen hitel nélkül.

Gyerekkorát elmesélte exem. Amit kért megkapta, motor kell, megkapta, jogsi kell, azt is, forgalmin pénzért ment át... érettségije pénzzel lett meg.

Mindene megvolt, milliós számítógép, ps, milliós tv, félmilliós telefon, stb. Neki egy tollat nem kellett arrébb raknia. Sokáig suli után csak otthon ült és kockult, semmit nem csinált. Az anyja bevitte neki a kajàt a szobába, megette, az anyja ment vissza, kivitte a tányért és ennyi. Az alváson és a jàtékon kívül semmi dolga nem volt. Az apja viszont ezt nem nézte el örökké, benyomta őt sor mellé dolgozni. Emellé viszont járt egy új autó is...azt mondta az apja, hogy "jaj jó lesz az az autó neki gyakorolni". Egy több milliós sportautót kapott...jövőre már új Audit akar, ami 15-20 millió forint lesz. Megkapja.

Na, sor mellett lenyomott kb 2 hónapot, aztán azt mondta, hogy nem érdekli. Azóta ismét otthon van, gépet nyomkod és ennyi. Ennek közel egy éve már.

21 éves, és mentálisan tönkre van, pszichàterhez jár, és nem bírja őt kikezelni. Sokáig gyógyszerekkel volt kezelve. Az vezetett a mentális egészségének romlàsàhoz, hogy az anyja-apja leszarta őt egész életében, oké, mindent megadtak neki, de beszélgetés nulla, odafigyelés nulla, érzelmileg 0 lett, nem érdekli szó szerint semmi, egy üres, jéghideg ember. Félelmetes. Egy érzelmi analfabéta. Enni sem eszik csak egy félét, mert az anyja-apja mióta él egy félével eteti, mást megkóstolni sem hajlandó.

Másik: Ez a srác kollégám volt. Állítása szerint anyja ügyvéd, apja üzletember, nevelőapja is. Mindenhonnan kapja a pénzeket. Lakást kapott 18 évesen, autót, jogsit kifizették neki, az anyja-nevelőapja meg napi szinten rakja ki, hogy épp milyen luxus helyen vannak. A srác jelenleg 24 éves, vállalkozást kapott, és ideiglenesen bérel egy nagy városban egy luxus környéken egy igen szép lakást. Voltam ott, az állam tényleg leesett. A tv-je egymillió forint volt, mellette neki is ps, xbox, stb. Gyermekkora neki is minden ami belefér...mindent megkapott. Baromi nagyképű jelenleg is.

Harmadik: Ez egy 22 éves srác, nagyon dagadt,nagyon csúnya, 18 évesen vállalkozàst kapott, apja besegít neki nagyon. Lakást kapott. Az anyjàval lakik, mert elváltak a szülei, és nem lenne hova mennie az anyjának. Az anyjàbal úgy beszél, hogy a hányinger elkap. Voltam nála és szó szerint rosszul lettem az ott látottaktól. Kb ilyen beszélgetések vannak ott: ,,ne itt zavarjà mà, takarodjàl inkább kaját csinálni nekem"

-rendben, kisfiam

,,Te hogy-hogy még itt vagy? Takarodjàl kutyát sétáltatni!"

-igen, kisfiam

A nőn már erősen látszik, hogy nem bírja, és be van kattanva, nem oké fejben. Sajnálom szegényt, nagyon kedves nő, és ilyen hülye fia van....

A srác szobájában hangulatvilàgítás, 1,5 milliós hangfal, 2 milliós tv, xbox gyűjtemény, lőfegyverek, kétmilliós pc.

2021. júl. 16. 01:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Volt ismeretségembe egy módosabb fiú testvérpár, nem sokkal voltak mikor valamin nagyon össze vesztek a szüleikkel és "kidobták" őket otthonról. Kidobták, értsd oda vetették nekik egy lakás kulcsát hogy akkor húzzatok oda, és azt se tették szóvá nekik, hogy a BMW meg a másik kocsi kulcsát is vitték, amit szintén az utolsó forintig a szülő kfizettek.
2021. júl. 16. 07:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó példák a tipikus újgazdagék viselkedését jól tükrözik. Én azért ismerek budai értelmiségi családokat és teljesen más értékrendet adnak át a gyerekeiknek. Nem kütyü mániásak, mint a meggazdagodott prolik, már bocsánat a kifejezésért. Előbb mennek múzeumba, színházba, vesznek műtárgyat, mint elektronikai kacatokat mind maguknak, mind a gyereknek. Ezekben a családokban teljesen más az értékrend. Gazdag és gazdag között is óriási a különbség.
2021. júl. 16. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!