Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen egy gazdag családba...

Milyen egy gazdag családba születni?

Figyelt kérdés

Mindig is érdekelt milyen lehet.

Én azért akartam mindig gazdag lenni, hogy ne kelljen idegeskednem a megélhetés miatt, és ne kelljen perfektre tanulnom magam mindenből a szüleim miatt, mert mindig azt mondták hogy csak ezt tudják nekem adni hogy tanulok vagy nem. Közbe semmi kedvem egyetemekhez meg stb.

2021. júl. 15. 15:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
Szerinted a gazdag szülők gyerekeinek nem kell tanulniuk? De, kell. Nincs hozzá kedved? Akkor egy senki maradsz. Csak az alja munkákat fogod kapni egész életedben. Szerintem gondold át.
2021. júl. 15. 15:52
 2/14 anonim ***** válasza:
18%

"Szerinted a gazdag szülők gyerekeinek nem kell tanulniuk?"

Nem, mert ha nem csinál semmit egész életében, akkor sem lesz soha gondja az éltben.

2021. júl. 15. 15:54
 3/14 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nekik is kell tanulniuk, de nekem élet halál kérdése, ha neki meg nem sikerül vagy megbukik akkor na pá hát mi van a bankszámlán van rengeteg pénz nem kell dolgozni. Nekem dolgozni kell egyetem mellett, lehetőleg tartani az átlagot nagyon magas szinten hogy ne kerüljek fizetősre mert ha igen nem tudom kifizetni.
2021. júl. 15. 15:54
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

A párom gazdag családba született, már olyan értelemben, hogy a szülei akkor éppen gazdagok voltak, előtte és utána szegények. Tehát nem generációkon átívelő gazdagságról beszélünk.

Szinte mindent megkapott, amit kért, játékkatalógusokból bármit választhatott. Csakhogy a szülei érzelmileg elhanyagolták, sokat volt egyedül, és csak akkor vették észre, hogy létezik, ha valami baj volt vele.

Ez nem a gazdagságuk miatt volt, mert most is ilyenek a szülei. Ezt a gyermekkort nyögi azóta is, meg sehová sem tudott igazán beilleszkedni, mert "elkényeztetett kis gazdaggyereknek" gondolták a többiek - ő pedig nem értette, miért nem jön el senki a szülinapi zsúrra, stb.

Csak hogy lásd, árnyoldalai is lehetnek a nagy jómódnak.

2021. júl. 15. 16:00
 5/14 anonim ***** válasza:
65%

#2 Ne foglalkozz mások életével.

#3 Nekem jó családom volt, és bár nem voltunk gazdagok, nem cserélném el őket, az emlékeimet senki másra csak azért, mert pl ő gazdag családban nőtt fel. Neked ezt dobta a gép. Nekem is, kb ugyanez történt velem amit te írsz. Nem voltak szegények szüleim, de annyit tudtak adni, hogy amíg tanultam, diplomát szereztem, nem kellett dolgoznom. Neked kell? Akkor nehezebb, ezt elismerem. Én jól jöttem ki belőle, villamosmérnök vagyok, jó munkám volt, most vállalkozóként elég sok pénzt keresek. Csináld, tanulj, ne add fel. Megéri. És ne rinyálj, azt nem szereti senki.

2021. júl. 15. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Mi a tanulás által váltunk jómódú felnőtté, a gyerekünktől az egyetlen elvárásunk a tanulás lesz és szeretnénk idegennyelvű magániskolába küldeni, sőt külföldi egyetemre utána. Szóval nem lesz itt heverészés élete végéig, ha nincs kedve tanulni. Ez baromság. Ha nem tanul majd, akkor nem kap semmit. Ha tanul, akkor támogatjuk abban, ameddig csak tudjuk. Sőt, ha több gyerekünk is lesz, akkor azt fogjuk jobban támogatni, aki el akar valamit érni az életben, nem a lustát. Ezt már kisgyerekként tudatosítani kell.
2021. júl. 15. 16:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Középsulimba volt egy srác, én 11.-es voltam mikor ő 9.-esként került oda, de úgy hogy egy idős volt velem. Egy másik suliba bukott kétszer. Az apjának tán valami nagy külföldi építési vállalkozása volt. Aztán le se tette az érettségit, mert nyilt egy új bevásárlóközpont, ott kapott egy kávézót a szüleitől. Mindig ilyen tizen milliós kocsikkal járt, többet össze is tört, aztán azóta nem tudom mi van vele, mert már egy másik kávézó franchise van ott, de van egy olyan érzésem hogy nem valami gyártósoron csavarozgat.
2021. júl. 15. 16:27
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem tanul majd, akkor nem kap semmit."

Ha tudnád hányszor hallottam már ezt a dumát ilyen önérzetes szuperanyócáktól. Nem lesz kinyalva a gyerek feneke, tanulja meg mi a pénz értéke, dolgozzon meg magának azért amit akart. Aztán közbe meg vagyonokat toltak oda a gyereknek, jogsi kocsi, lakás, berendezés, fesztinválózni zsebpénz. Kár ezt eröltetni, mert merő képmutatás.

2021. júl. 15. 16:30
 9/14 anonim ***** válasza:
8-as nem érdekel, hogy mit hiszel, nem akarok neked megfelelni, sem senki másnak. Nem lesz odatolva semmi ilyen a feneke alá. Lakásvásárlásban természetesen támogatnám, ha ő is odateszi magát hozzá. A jogsi meg nem tétel, hogy ne segítsük. A többi az ő dolga, érje el maga. Épp elég segítség, hogy olyan képzést kap, mint kevesen. Minket is támogattak a szüleink, de semmilyen luxust nem tettek alánk, mégis sikeresek lettünk. Mi miért tennénk másként, amikor ez a módszer bevált már.
2021. júl. 15. 17:34
 10/14 anonim ***** válasza:
52%

Jó. Bár nekem a családom nem csak jómódú, de boldog is. És az utóbbi fontosabb.

Egyébként jól tanulok, és a testvéreim is.

Természetesen sok dolog könnyebb, pl kifizették minden nyelvvizsgámat (ez tesóimmal együtt kb 6 sikeres nyelvvizsga), a lehetőség adott volt, hogy külön tanárunk lehessen (bár erre sosem volt szükség), kifizették a jogsit, évente többször utaztunk külföldre, amiből mondjuk egy nyelvtanulós célból volt. Nem kellett dolgozni suli mellett, de egyetem mellett se. (Igaz, én most, hogy befejeztem az első évem, elkezdtem dolgozni)

Biztonságot ad, hogy pl ha szar a munkám, akkor merjek váltani, és ne aggódjak, hogy éhenhalok, tudjak a tanulásra fókuszálni stb stb.

Mindig tudtam űzni a hobbijaimat, amik nem mindig voltak olcsóak.

Tudom, hogy szerencsések vagyunk, de nem készen kapjuk a dolgokat, csak több a lehetőség és sokszor egyszerűbbek a feladatok (pl egyetem munka nélkül)

Volt egy pár hete/hónapja egy kérdés, hogy a gazdagabb családok gyerekei miért találják meg könnyebben a számításaikat az életben. Ott elég jó válaszok is vannak szerintem.

2021. júl. 15. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!