Szívem szerint hordanék maszkot olyan helyeken ahol sokan vannak (tömegközlekedés, belváros), de tartok tőle, hogy hülyének néznének. Tényleg annak néznének?
20
Eléggé erős kételyeim vannak...
A C vitaminról több orvos állítja, hogy nem használ erre (a túladagolása, mert napi 1-1,5 g már az), mint amennyi azt, hogy igen. A D vitamin immunrendszerre való hatását most kezdik kutatni.
Ellenben a maszk jó szolgálatot tett. Semmi köze nincs a személyi szabadsághoz és nem zavaró.
Szentgyörgyi Albert volt az, aki először felfedezte/izolálta a C-vitamint. Ebből kifolyólag hogyan is ismerhette volna behatóbban? Kutatók ezreinek kell ezzel dolgoznia évekig, hogy rájöjjenek, mi hogyan.
Amúgy guglizz rá, nátha, influenza, hányós-hasmenős megelőzésése illetve kezelésére a legtöbb orvos NEM javasolja a C-vitamin TÚLadagolását.
Nyilván a vitaminok hiányából gond lehet, de akkor se az immunrendszert félteném első körben, hanem a központi idegrendszert, hormonháztartást, haj, körmök, bőr állapotát, izmok regenerálódó képességét és a többi.
Drágaság, ha elolvastad volna az egyik linkelt cikket, akkor felvilágosodtál volna. Idézem:
"Egyébként túladagolni nehéz, hiszen vízben oldódik, így azt, amit nem használtunk fel, testünk a vizelettel kiválasztja.
Amikor nátha tüneteit véljük észrevenni magunkon, esetleg egyre többen betegszenek meg körülöttünk, akkor jó egy kisebb C-vitamin kúrába fogni."
Drágaság, én is elolvastam már néhány cikket és nem egy patika oldalán, hanem orvosok/egészségügyi szakemberek által a köznép számára írt oldalakon. Tudod, mi pénz van a C-vitamin-pirulákban?
Túladagolás alatt azt értem, amikor valaki annyit szed belőle, amennyi már nem hasznosul, hanem az illető kipisili. Amúgy jó kis vesekövet tud okozni.
A vesekő csak mítosz. De még mindig várom azoknak a nevét, linkeket, akik megkérdőjelezik a C-vitamin hasznosságát. És mivel eddig nem írtál, ebből kifolyólag egy nagy kamugyáros vagy, aki agyilag olyan sötét, mint az éjszaka és úgy terjeszti a b..romságait, hogy az már fájdalmas és szerintem még te is elhiszed a saját h..lyeségeidet. Máshol rontsd a levegőt.
Még az országos tisztifőorvos is javasolja a C-vitamint, vagy talán őt is megkérdőjelezed akkor?
"Müller Cecília a legfiatalabbaknak egészségük megőrzése érdekében C- és D-vitamin szedését javasolta."
Még egy orvos a C-vitamin mellett:
"A napsütés, a madárcsicsergés mellett kis vitaminpótlásra, C-vitaminra, D-vitaminra, cinkre, szelénre van szükségünk, ezeket tudom javasolni - fogalmazott Dr. Melczer Mária Ágnes. "
Ennyit rólad.
Higgy amit akarsz, ne is szedj C-vitamint, ne is étkezz egészségesen, mert teljesen felesleges.
Csupán a gyakorlat nem ezt igazolja. Lehet, hogy ufó vagyok, azért nem vagyok beteg.
Biztos csak viccként írják, hogy pl. a C-vitamin jó érfalerősítésként. ("A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsök, zöldségek rendszeres fogyasztása szintén fontos, a C-vitamin ugyanis segít az érfalak épségének fenntartásában." [link]
"A flavoniodok mellett egyéb vitaminok és ásványi anyagok is rendelkeznek jótékony antioxidáns hatással, például az A-, C, E-vitamin, a béta-karotin (az A-vitamin előanyaga), és a szelén. Mindezen vegyületek jelen vannak táplálékainkban. A C-vitamint a friss zöldségekben és gyümölcsökben vehetjük magunkhoz," [link]
De biztos a tengeren lévő emberek nyilván azért szenvedtek régen skorbutban, mert nem is fontos a C-vitamin. (irónia)
Miért ne étkezzek egészségesebben?
Miért ne akarjam minél későbbre tolni azt, hogy a magas koleszterinemre gyógyszer kelljen (sajnos magas)?
Miért ne akarjam elkerülni a kettes tip cukorbetegséget?
Miért ne akarjak agyilag frissebb maradni?
Miért ne akarjam az izmaim gyorsabb regenerálódását?
Miért ne akarjam kordában tartani a refluxomat?
Csupán azt a marketingdumát nem veszem be, hogy vitaminszedéstől ritkábban leszek náthás.
Maszktól, gyakoribb kézmosástól igen, ritkábban. Ha gyógyszert szedek rá, enyhébb is lesz plusz azt vettem észre magamon, rövidebb lesz a lefolyása. De vitamintól egyik se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!