Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szívem szerint hordanék...

Szívem szerint hordanék maszkot olyan helyeken ahol sokan vannak (tömegközlekedés, belváros), de tartok tőle, hogy hülyének néznének. Tényleg annak néznének?

Figyelt kérdés
Ne hordjak inkább maszkot?
2021. júl. 7. 04:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
63%

20

Eléggé erős kételyeim vannak...

A C vitaminról több orvos állítja, hogy nem használ erre (a túladagolása, mert napi 1-1,5 g már az), mint amennyi azt, hogy igen. A D vitamin immunrendszerre való hatását most kezdik kutatni.

Ellenben a maszk jó szolgálatot tett. Semmi köze nincs a személyi szabadsághoz és nem zavaró.

2021. júl. 7. 10:46
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Akkor linkelj olyan hiteles orvosi szakvéleményt, akik szerint nem használ a C-vitamin, ezzel megcáfolva Szentgyörgyi Albert munkásságát.

Még két link, hogy cáfoljam állításodat:

[link]

[link]

2021. júl. 7. 11:02
 23/32 anonim ***** válasza:
63%

Szentgyörgyi Albert volt az, aki először felfedezte/izolálta a C-vitamint. Ebből kifolyólag hogyan is ismerhette volna behatóbban? Kutatók ezreinek kell ezzel dolgoznia évekig, hogy rájöjjenek, mi hogyan.

Amúgy guglizz rá, nátha, influenza, hányós-hasmenős megelőzésése illetve kezelésére a legtöbb orvos NEM javasolja a C-vitamin TÚLadagolását.

Nyilván a vitaminok hiányából gond lehet, de akkor se az immunrendszert félteném első körben, hanem a központi idegrendszert, hormonháztartást, haj, körmök, bőr állapotát, izmok regenerálódó képességét és a többi.

2021. júl. 7. 11:43
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Drágaság, ha elolvastad volna az egyik linkelt cikket, akkor felvilágosodtál volna. Idézem:

"Egyébként túladagolni nehéz, hiszen vízben oldódik, így azt, amit nem használtunk fel, testünk a vizelettel kiválasztja.

Amikor nátha tüneteit véljük észrevenni magunkon, esetleg egyre többen betegszenek meg körülöttünk, akkor jó egy kisebb C-vitamin kúrába fogni."

[link]

2021. júl. 7. 11:48
 25/32 anonim ***** válasza:
76%

Drágaság, én is elolvastam már néhány cikket és nem egy patika oldalán, hanem orvosok/egészségügyi szakemberek által a köznép számára írt oldalakon. Tudod, mi pénz van a C-vitamin-pirulákban?

Túladagolás alatt azt értem, amikor valaki annyit szed belőle, amennyi már nem hasznosul, hanem az illető kipisili. Amúgy jó kis vesekövet tud okozni.

2021. júl. 7. 11:52
 26/32 anonim ***** válasza:
9%

A vesekő csak mítosz. De még mindig várom azoknak a nevét, linkeket, akik megkérdőjelezik a C-vitamin hasznosságát. És mivel eddig nem írtál, ebből kifolyólag egy nagy kamugyáros vagy, aki agyilag olyan sötét, mint az éjszaka és úgy terjeszti a b..romságait, hogy az már fájdalmas és szerintem még te is elhiszed a saját h..lyeségeidet. Máshol rontsd a levegőt.

Még az országos tisztifőorvos is javasolja a C-vitamint, vagy talán őt is megkérdőjelezed akkor?

"Müller Cecília a legfiatalabbaknak egészségük megőrzése érdekében C- és D-vitamin szedését javasolta."

[link]

Még egy orvos a C-vitamin mellett:

"A napsütés, a madárcsicsergés mellett kis vitaminpótlásra, C-vitaminra, D-vitaminra, cinkre, szelénre van szükségünk, ezeket tudom javasolni - fogalmazott Dr. Melczer Mária Ágnes. "

[link]

Ennyit rólad.

2021. júl. 7. 12:23
 27/32 anonim ***** válasza:
2021. júl. 7. 12:47
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Higgy amit akarsz, ne is szedj C-vitamint, ne is étkezz egészségesen, mert teljesen felesleges.

Csupán a gyakorlat nem ezt igazolja. Lehet, hogy ufó vagyok, azért nem vagyok beteg.

Biztos csak viccként írják, hogy pl. a C-vitamin jó érfalerősítésként. ("A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsök, zöldségek rendszeres fogyasztása szintén fontos, a C-vitamin ugyanis segít az érfalak épségének fenntartásában." [link]

"A flavoniodok mellett egyéb vitaminok és ásványi anyagok is rendelkeznek jótékony antioxidáns hatással, például az A-, C, E-vitamin, a béta-karotin (az A-vitamin előanyaga), és a szelén. Mindezen vegyületek jelen vannak táplálékainkban. A C-vitamint a friss zöldségekben és gyümölcsökben vehetjük magunkhoz," [link]

De biztos a tengeren lévő emberek nyilván azért szenvedtek régen skorbutban, mert nem is fontos a C-vitamin. (irónia)

2021. júl. 7. 13:36
 29/32 anonim ***** válasza:
63%

Miért ne étkezzek egészségesebben?

Miért ne akarjam minél későbbre tolni azt, hogy a magas koleszterinemre gyógyszer kelljen (sajnos magas)?

Miért ne akarjam elkerülni a kettes tip cukorbetegséget?

Miért ne akarjak agyilag frissebb maradni?

Miért ne akarjam az izmaim gyorsabb regenerálódását?

Miért ne akarjam kordában tartani a refluxomat?

Csupán azt a marketingdumát nem veszem be, hogy vitaminszedéstől ritkábban leszek náthás.

Maszktól, gyakoribb kézmosástól igen, ritkábban. Ha gyógyszert szedek rá, enyhébb is lesz plusz azt vettem észre magamon, rövidebb lesz a lefolyása. De vitamintól egyik se.

2021. júl. 7. 13:45
 30/32 anonim ***** válasza:
78%
Pont ezert tedd meg, hogy hordod. Mert a rossz pelda ragados, egy pillanat alatt senki nem meri felvenni, mikozben terjed a virus. Ha viszont az emberek egy resze tovabbra is hordja, annal inkabb meri hordani az, aki szeretne. Kulonben hordani fogja az is, aki nem szeretne, ujra bezart vilagban.
2021. júl. 7. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!