Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szívem szerint hordanék...

Szívem szerint hordanék maszkot olyan helyeken ahol sokan vannak (tömegközlekedés, belváros), de tartok tőle, hogy hülyének néznének. Tényleg annak néznének?

Figyelt kérdés
Ne hordjak inkább maszkot?
2021. júl. 7. 04:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%
Amikor az ember a saját egészségére próbál vigyázni, akkor nem tényező, hogy mit szólnak mások, - ez nem az a témakör, ahol másoknak kellene megfelelned!
2021. júl. 7. 07:27
 12/32 anonim ***** válasza:
90%
A férjem is hordja, meg még csomóan, még az utcán is látok benne embereket, pedig az már rég nem kötelező. Senki nem fog hülyének nézni, aki meg esetleg mégis, az tehet egy szívességet.
2021. júl. 7. 07:33
 13/32 anonim ***** válasza:
8%
De miért akarod hordani? "Megvan" az 5.5, a maradék meg túlesett ezen a vackon, már sok embert nem fertőzöl, téged meg nem véd.
2021. júl. 7. 07:35
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is szóltak már emiatt, de nem foglalkozok vele, más okból is lehet rajtam (pl. épp a fogorvostól jövök stb), senkinek nincs köze az egészségi állapotomhoz. Én sem szólok másnak, hogy szebb ruhákat hordjon, szóval légy bátor és tedd fel, ha te úgy éreznéd jobban magad.
2021. júl. 7. 09:07
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Szrd le, mit gondolnak mások! Ha úgy érzed magad kényelmesebben, miért ne hordanád?
2021. júl. 7. 09:32
 16/32 anonim ***** válasza:
80%

Én is látok maszkos embereket a budapesti tömegközlekedésen és igen, néha az utcán is. Múltkor falmászás közben a boulder teremben is volt valakin.

Tapasztalataim szerint nem nézik ki őket. Még... vagy nem tudom.

Én oltott vagyok, ugyan Sinopharm-mal, tehát vagy használt vagy nem, de jelenleg nem tartom magam COVID miatt veszélyben.

Viszont hosszútávon szeretném hordani a maszkot zárt terekben, a náthás időszakokban.

Alapvetően nagyon gyakran vagyok náthás, viszont amióta hordani kellett a maszkot, ez jelentősen csökkent és sokkal enyhébbek voltak a náthák. Némelyik csak 2-3 napos enyhe torokfájás volt csavaró orral, kissé gátolt orrlégzéssel.

Amúgy amennyire laikusként tudom, a gyakori felsőlégúti fertőzéseknek sokféle oka lehet, de a reklámok miatti közhiedelemmel ellentétben nem a "gyenge immunrendszer". Sőt, mivel a nátha tünetei az immunválasz miatt vannak, ezért úgy tudom, hogy akinek tényleg gyenge az immunrendszere, annak nincs is igazi náthája. Ja egy HIV fertőzöttnek romlik az állapota (például nem diagnosztizált és ezért nem kezelik, mert amúgy igen jól kezelhető), akkor se a gyakori náthák hívják fel a figyelmet a bajra, hanem az úgynevezett opportunista fertőzések.

Ha a fentiben hibák vannak, örömmel veszem, ha valaki kijavít.

Ha a maszk ismét kötelező lesz, hordani fogom, ha nem, de berobban a járvány, hordani fogom (illetve akarok antitest-vizsgálatot, ettől is függ), náthaszezonban hordani fogom.

28N

2021. júl. 7. 09:35
 17/32 anonim ***** válasza:
17%
Felelmetese, hogy mennyi birka van itt ! A teljes vilag megerett a totalis kiirtasra! Emberek ti egyaltalan nem erdemletik meg a szabad akarat jogat, es a szabad elet lehetoseget!
2021. júl. 7. 09:54
 18/32 anonim ***** válasza:
7# Ki írt ilyet,hogy mindenképpen befognak szólni???
2021. júl. 7. 10:26
 19/32 anonim ***** válasza:
80%

17

Ha valaki hordja vagy ősztől hordani fogja a maszkot, ő nem feltétlen a COVID miatt teszi, továbbá attól, hogy el akar kerülni valamit, még nem retteg attól a valamitől, sőt, semmiféle szabadságban nem korlátoz a maszk és nem is olyan zavaró...

2021. júl. 7. 10:36
 20/32 anonim ***** válasza:
4%

Sokkal egyszerűbb pedig, ha ősztől egészen tavaszig 2000 NE D-vitamint és 1000-1500 mg C-vitamint szed az ember a gyümölcsök és zöldségek mellett. Nézz utána, hogy mennyi mindenre jó ez a kettő és nem is leszel beteg, ha odafigyelsz az egészségedre. Minden csak az immunrendszeredtől függ.

Egy kis ízelítő:

"A D-vitamin szint 37,5-50 nmol/l-ről 75-100 nmol/l-re történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törések számát 26%-kal, az 1-es típusú diabetes előfordulását 78%-kal, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az influenzás megbetegedések számát 90%-kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7-10%-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két-három évvel nőne. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-vitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkennének.

(19. oldal)

D vitamin-hiány megelőzésére javasol D₃ vitamin-dózisok Magyarországon

- Csecsemők:

Egy napra javasolt dózis: 400-1000 NE

Biztonsággal bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 1000 NE

- Gyermekek (1-6 év):

Egy napra javasolt dózis: 600-1000 NE

Biztonsággal bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 2000 NE

- Gyermekek (6 év felett):

Egy napra javasolt dózis: 600-1000 NE

Biztonsággal bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 2000 NE

- Serdülők:

Egy napra javasolt dózis: 800-1000 NE

Biztonsággal bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE

- Felnőttek:

Egy napra javasolt dózis: 1500-2000 NE

- Obes felnőttek:

Egy napra javasolt dózis: 3000-4000 NE

- Terhes nők:

Egy napra javasolt dózis: 1500-2000 NE

Biztonsággal bevihető mennyiség egy napra eső felső határa: 4000 NE"

(20. oldal)"

[link]

2021. júl. 7. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!