Jogosan buktattak meg elsősegélyen?
Egy borzaszto bunkó vizsgabiztos volt, nem is köszönt, csak rámförmedt meg a társamra aki még bent volt, hogy húzzunk már tételt, meg előtte 8ból 3 ember ment csak át (haverokat akiket kérdeztem, mindenki röhögve ment át, néha néha hallani, hogy valaki megbukott, azt is csak ilyen mendemonda szinten)
Azt húztam, hogy egy ember biciklibaleset során elvágta a nyakát és spriccel belőle a vér. Mindent jól elmondtam, hogy artériás vérzés, felültetem, hogy a seb a szíve felett legyen, majd mondtam, hogy megpróbálnám leszorítani a sebet (ezután elkezdte rázni a vizsgáztató a fejét) és mondtam, hogy akkor nyomókötés (bevillant, hogy nem tanulunk nyomókötést fejre ki akartam magamat javítani, de már nem engedte), mondta hogy ennyi volt, majd legközelebb. Lehet ti tanultatok ilyet, de mi nem. Megkérdeztem a többieket, ők sem emlékeztek rá. Egy lány volt, aki mondta (máskor volt oktatáson mint én), hogy be kell nyúlni a sebbe és nekiszorítani a csigolyának. Ő neki az oktató csak szóban mondta. Erre sosem gondoltam volna. Végignéztem a jegyzeteimet, az előadást le is fotóztam, de erről sehol semmi. Vettünk artériás vérzést, nyomókötést, de erre sosem emlékeztem volna.
Amikor eljöttem, 8ból 5 ember bukott meg, a többieket már nem vártam meg..
Szívből gratulálok, hogy sikerült a vizsgád!
Én tegnap voltam, ugyanezt a feladatot húztam, mint első alkalommal te is. Napokig készültem, oktató videókat néztem, Hornyák István könyvét olvasgattam, áttanulmányoztam az online elérhető összes tételt és betegre stresszeltem magam.
A vizsgán sürgették az eszméletlen beteg ellátásánál tanultak eljátszását, hogy “menjen csak a 30 szívkompresszió”, illetve a válaszadásnál leintettek, miközben azt ecseteltem, hogy mit és milyen sorrendben kellene tenni és csupán annyit akartak hallani, mit teszek azzal a sebbel, hova, mihez nyomom. (Én videóból tanultam meg, hogy nyaki ütőeres vérzésen kívül kötözünk mindent.) El sem akartam hinni, hogy ezért készültem rá ennyit… Úgy tűnik, valóban vizsgabiztos és helyszínfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!