Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az, hogy a férfiaknak is...

Mi az, hogy a férfiaknak is van joguk menstruálni?

Figyelt kérdés

Elég sok hülyeséget hallottam már életemben, de ez mégis kiverte a biztosítékot.

Mit gondoltok? Teljes agyhalál vagy valami betegség lehet a háttérben?

2021. jún. 28. 21:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Erről a Shrekből ugrott be egy párbeszéd:

Szamár: Jogom van hallgatni.

Shrek: Jogod van, képességed nincs hozzá.

2021. jún. 29. 08:53
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában a terhes nőket a klinikákon már nem anyákként emlegetik, hanem 'birthing person'-ként, mert hogy vannak olyanok akik nem nőknek vallják magukat és sértő lenne anyaként, nőként hivatkozni rájuk, ezért kerestek egy semleges változatot. A betétek miatt is megsértődtek, mert hogy feminine hygiene product, azaz női termék, de már manapság a férfiak is menstruálnak. Nem tudom ki emlékszik, de pár éve azon poénkodtak, hogy jaj ezek a fiatal fiúk hogy néznek ki, lassan már havijuk is lesz :D Hallottam olyat, hogy megsértődött pár transz nő, mert ők nem kapták meg ugyanazt a szolgáltatást a nőgyógyásznál, mint a biológiai nők. Ha te nem értesz velük együtt, akkor TERF vagy, azaz transzokat kizáró radikális feminista.

Őszintén én kimondottan nyitott és nem beszűkült embernek tartom magamat, de már lassan én is konzervatívnak számítok. Fiatal vagyok, nem vagyok bigott, de szerintem baromság és túlzás. Már úgy vagyok vele, hogy nem szabad ennek teret engedni, mert egyre rosszabb és furcsább lesz. Aki mindenen kiakad és a saját világát akarja másokra erőltetni és kiterjeszteni annak gondjai vannak a toronyban.

2021. jún. 29. 12:32
 23/39 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem linkelte hogy miről van szó, így feltételezem hogy a "férfiaknak is joguk van szülni" című hírről van szó.

Nem tudom, hogy elolvasták-e a háborgók, hogy miről van szó: „MIVEL BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A TRANSZNEMŰ FÉRFIAK ÉS A NEM BINÁRIS SZEMÉLYEK IS TEHERBE ESHETNEK, ÉS AZ ILYEN ESETEKBEN RÉSZESÜLNIÜK KELL A TERHESSÉGGEL ÉS SZÜLÉSSEL KAPCSOLATOS GONDOZÁSRA VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEKBEN, A NEMI IDENTITÁSUK ALAPJÁN VALÓ HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSTŐL MENTESEN".

Én pl. nő vagyok (biológiailag, annak is érzem magam, minden téren), és ha férfinak érezném magam, de teherbe esnék mert még megvannak a női reprodukciós szerveim, akkor nekem is járna a terhesgondozás. Kb. erről van szó.

Akik háborognak, azok kifejtenék hogy ezzel mi a gond? Milyen alapon vonnák meg az egészségügyi ellátást emberektől a nézeteik miatt? Mi lenne az alternatíva? Kényszerített abortusz? Komolyan kérdezem.

2021. jún. 29. 13:56
 24/39 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és a "menstruáló személyek" nem egyenlő a "nők" csoporttal. A nők nagy része nem menstruál, és bármennyire is nem tetszik a konzervatívoknak, bizony léteznek emberek akikben (természetes módon, születéstől kezdve!!!) jelen vannak mindkét nemre jellemző nemi szervek, így lehet ciklusuk úgy, hogy nem számítanak hagyományos értelemben nőnek.
2021. jún. 29. 13:58
 25/39 anonim ***** válasza:
66%
#10 Szerintünk a biológiai és a társadalmi nem elválaszttható. Ergó valaki lehet biológialig nő, társadalmilag férfi. Ők így gondolják.
2021. jún. 29. 14:51
 26/39 anonim ***** válasza:
51%
Jövőre már kötelességetek is lesz😅
2021. jún. 29. 16:13
 27/39 anonim ***** válasza:

Elfogadom a lepontozást, de kifejtenétek az indokaitokat, hogy mi miatt nem hasznos, nem releváns a válaszom? Köszönöm! :)

#23 & #24 voltam

2021. jún. 29. 16:20
 28/39 anonim ***** válasza:
#23#24 : Senki nem beszélt egészségügyi ellátás megvonásról. A kérdés a menstruációra irányult. A hermafroditizmus/interszexualitás pedig egy ritka veleszületett rendellenesség, nincs semmi köze a konzervatívsághoz.
2021. jún. 29. 17:21
 29/39 anonim ***** válasza:
55%

Nem minden nő menstruál, de mindenki aki menstruál, az nő.

A magyar nyelvben nincsenek genderek, szóval a "nő" szó csakis az illető testére utal, nem pedig arra, hogy sminkelni-e magát vagy sem, vagy szeret-e pletyikézni (bocs, fogalmam sincs hogy mit takarnak a hülye kis társadalmi nemek/genderek/sztereotipiák/bármi ami a ti agyatokban a női léttel kapcsolódik össze)

A hermafroditák pedig olyan ritkák, hogy itthon, a 9millios országunkban konkrétan bekerül a hírekbe, ha egy ilyen gyerek születik, ÉS a hermafroditáknak csak a fele menstruál. Emberi aggyal jóformán fel sem fogható a nők, és a menstruáló hermafroditáknak egymáshoz mért aránya. Ha fel akarnád rajzolni az arányaikat egy grafikonra, képtelen lennél, mert olyan elhanyagolhato számú menstruáló hermafrodita van.

Azt mondani, hogy nem csak a nők menstruálnak, mert vannak identitás zavaros nők, és hermafroditák kb olyan, mintha azt mondanád, hogy nem csak a kutyák ugatnak, hiszen pl a papagáj is tudja utánozni az ugatást.

És azért szavaztak így le kétszer is, mert baromi égő az, amit írsz.😅

2021. jún. 29. 18:26
 30/39 anonim ***** válasza:

"Senki nem beszélt egészségügyi ellátás megvonásról. A kérdés a menstruációra irányult."

Mégse linkelte se a kérdező, se senki, hogy a menzesz téma honnan jön. Milyen jogszabály van most erre? Te tudnád linkelni?

Feltételeztem, hogy az általam idézett intézkedésre utal a kérdés. Ha nem, akkor elnézést, és kíváncsian várom a linket hogy akkor mire.

"A hermafroditizmus/interszexualitás pedig egy ritka veleszületett rendellenesség, nincs semmi köze a konzervatívsághoz."

Annyi köze mégis van, hogy sok konzervatív nem tudja elfogadni még a veleszületett hermafroditizmust sem, a fentiekből is látszik.

Tehát a hermafrodita embereknek nincs joguk a testük működéséhez, mert kevesen vannak? Vagy mi a jelentősége annak, hogy hány fő érintett? :D

2021. jún. 30. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!