A lányok mégis miért szégyellik és titkolják a barátjuk előtt, hogy menstruálnak? És miért nem mondják ki, hogy menstruálnak? És ha annyira görcsölnek, miért vesznek erőt magukon, hogy eljöjjenek bandázni?
16 éves fiú vagyok. Nekem egyáltalán nem ciki ez a téma, és szerintem a fiú osztálytársaimnak se, meg a fiú baráti körömből se ismerek olyat, akinek ez ciki lenne. Van egy barátnőm, 2 hete vagyunk együtt. Tegnap találkoztunk, sétálgattunk, meg fagyiztunk és láttam rajta, hogy rosszul van, le volt fehéredve az egész arca, a fagyit se ette meg. Megkérdeztem, hogy mi baja, erre azt mondta, hogy "azok a napok vannak". Ezt nem csak nála, de a lány barátaimnál is észrevettem, hogy azt mondják, hogy csaj-baj, havi baj, stb. De van, akik ki se mondják, csak annyit mondanak, hogy "Fáj a hasam... tudod...". Miért szégyellik a lányok? Miért nem mondják ki? Jó, nem kell a homlokukra írni, de baráti körbe miért nem mondja ki? Ez olyan intim dolog nekik?
Légyszi normális válaszokat, tényleg érdekel a dolog. Azok a lányok is írjanak, akik így mondják.
2 hete vagytok együtt ne várj többet sőt az is csoda hogy elmerte mondani hogy megjött... most amúgy meg nem azért de a megjött vagy havi baj tökéletesen jelképezi a menstruációt :D
ez inkább ilyen világ társadalmi beidegződés hogy oké meg van a tudományos neve de mást használunk rá... te sem úgy hívod a farkad hogy pénisz... mások előtt baráti körben stb ":D meg a barátnőd nemi szervét sem úgy hívod hogy szeméremajkak vagy vagina ":D
"Figyelj, menstruálok" Hosszú és hivatalos, felesleges. Előítéletek miatt van, aki úgy reagál rá, mintha a világ dőlne össze.
"Megjött" Rövid, egyszerűbb, szelidebb, hisz nem kell ezt az egészet felfújni, van azt kész. Nem kellemes, de ez van.
Mert ez nem olyan dolog, amit úton útfélen hirdetni kell. Nem úgy megyünk társaságba, hogy mikor megérkezünk, jó hangosan megjegyezzük, hogy éppen menstruálunk. Amúgy én sem szeretem a menstruáció kifejezést. Maximum a menzesz szót használom, de inkább csak úgy fejezem ki, hogy megjött a havim.
A legtöbb lány/nő ugyanúgy éli a mindennapjait azokon a napokon is. Vesznek be fájdalomcsillapítót és le van tudva. Nem lehet minden hónapban hiányozni a suliból, később a munkából. Nem kell az egészet nagy dobra verni, mert teljesen természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!