Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még itt, aki ezerszer...

Van még itt, aki ezerszer jobban szereti a dolgozói "felnőtt" életet, mint amikor középiskolába/egyetemre kellett járnia?

Figyelt kérdés

Rengetegszer mondták szülők, hogy élvezzük ki, amíg iskolába járunk, mert majd a munkás élet lesz az igazán kemény és onnantól vége a "jó világnak". Én utáltam iskolába járni, és az egyetemi évek alatt is azt vártam, hogy ennek az egész bürokratikus hányadéknak vége legyen (trágya Neptun, 95% tölteléktárgyak, hallgatói önkormányzat [HÖK], kollégium, stb.), ellenben már 4 éve dolgozom, és soha nem sírtam vissza azokat a bizonyos egyetemi éveket.

A munkám szeretem, a beosztásom fix, a keresetem az enyém és arra költöm, amire bizonyos értelemben akarom, ráadásul onnantól kezelik inkább felnőttként, vagy egyenrangúként az embert, amint már dolgozik.

2021. jún. 21. 13:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyűlöltem az iskolát, de a munkámat is utálom. Nekem nem jött be az élet.
2021. jún. 21. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
elvileg járok egyetemre, de annyira bejött a diákmunkám, hogy gyakorlatilag áttranszformáltuk egy teljes munkaidős állássá, már azt se tudom hol az egyetem XD nem hiányzik egyáltalán, végre normális emberekkel vagyok együtt, nem néhány túlkoros óvodással, és a felmerülő problémák se ilyen "pontot tettél a vessző helyére az irodalomjegyzékedben" stílusú semmirekellő drámák. ja meg egy csomó mindent tanulok a helyemen, teljesen multifunkciós munkaerőnek képeznek :D (úgy, hogy tudja a főnököm, nem akarok ezen az ágazaton maradni, de nem bánja hogy majd egyszer máshol használom a megszerzett tudást)
2021. jún. 23. 20:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt gondolom én is.

Gyűlöltem iskolába járni, 1 évet buktam is. Az egyetem már jobb volt, nagyobb önállóság, szabadság.

Mióta dolgozom jobban érzem magam. Köszönhetően annak, hogy szeretem a munkám és jó közösségben vagyok. Sokkal jobb a felnőtt lét. Nem cserélném el az anyagilag és a tanároknak kiszolgáltatott szerepre. Az iskolásokat is sajnálom.

2021. jún. 23. 22:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem az egyetemista lét maga az álon volt. Mármint anno a nappalin, mert most az esti szörnyű.

Most kezd egy picit jobban alakulni az életem (bár egészségileg meg pont ellenkezőleg), de ettől függetlenül igazat adok azoknak, akik szerint ki kell élvezni a diákéletet. Őszinte leszek, én is ezt mondanám, sőt, szoktam is mondani.

2021. jún. 23. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!