Egy egyetemi közösségben, ahova állítólag értelmes, felnőtt emberek járnak, nem durva, hogy ugyanazt csinálják velem amit általános és középiskolában?
Mindegyik helyen a közösség szélére kerültem, nem tudtam beilleszkedni, kapcsolatokat kialakítani, de nem is ez a kérdés lényege, hanem hogy mindemellett teljesen meg is aláznak a közösségen belül. Undorító pletykákat találnak ki rólam és azon röhögnek, pl. elhíresztelnek mindenféle b*zinak. Meg furcsán néznek rám amikor meglátnak, olyan gyanakodóan, távolságtartóan, mint akit nem igazán vesznek emberszámba.
Ezt a viselkedést általános és középiskolásoktól még kevésbé furcsállom bár ott is ugyanezt csinálták, de hát azokra, főleg általános iskolásokra rá lehet fogni hogy még gyerekek, nem olyan érettek. De egy egyetemi közösségben, ahova elvileg érett, felnőtt emberek járnak, annak tartják magukat legalábbis, ott normális ez a viselkedés? Valahogy tőlük többet vártam volna szociálisan, emberileg minthogy még itt is szarrá aláznak. Harmadéves vagyok különben, de érdekes az idei elsősök is 1-2 hét alatt rájöttek, hogy kit kell utálni a közösségben (nem egy nagy közösség egyébként, nem nagy egyetem).
Azért ha MINDENHOL téged zárnak ki, tartanak problémás valakinek, akkor a hiba BENNED, a TE személyiségedben lehet!
Attól, hogy valaki értelmes ember, még ugyanúgy észreveszi, ha másvalaki viselkedése nagyon nem normális!
Szerintem itt NEKED kellene szakemberhez fordulni és megtanulni a saját problémáidat kezelni, illetve elsajátítani a normßalis társadalomba való beilleszkedés, a normáknak megfelelö viselkedési módokat. Keress egy jó pszichológust és tedd magad rendbe emberileg meg szociálisan is.
Milyen tanulmányokat folytatsz?
Ha kicsi az egyetem, annak a nevét ne írd le, csak a szakot.
Mert én általánosban hasonlóan voltam, aztán egy jó nevű gimnáziumban ez már enyhült, egyetemen (tudományegyetem kutató szakja) még jobban. Nem tűnt el teljesen, de érezhető volt, hogy minél válogatottabb társaságban vagyok, annál kevesebben bunkóztak velem.
Egyébként sok mai egyetemen nagyon felhígult a társaság, tehát sajnos nem igaz, hogy értelmes emberek járnak oda.
Ha létezik ilyen megfigyelhető mintázat, akkor igaz, hogy neked is van benne szereped, hogy folyton így alakul, épp emiatt tudsz is ellene tenni. Ez nem az áldozathibáztatás része, hanem tapasztalat.
Amúgy meg ne támassz túl nagy reményeket a felsőoktatásban tanulókhoz, nálunk is olyan hólyagok jártak a szakra, hogy néha fogtam a fejem a tinihisztin. Szerencsére nem voltam szereplője aktívan, de te jó ég, mekkora undorító, magukat komolyan vevő ripacsokkal volt dolgom. Tűkön ülve vártam, hogy az életbe kikerülve letörjön a szarvuk. Úgy is lett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!