Van itt olyan, akit úgy megaláztak általánosban/ középiskolában, hogy felnőtt koráig kiható lelki nyomai maradtak?
Nekem csak általános iskola végéig tartott ez, de az egész életemre kihat:
Vörös hajú fiúként állandó megaláztatásnak voltam kitéve. Az a legrosszabb az egészben, hogy nem érted, hogy miért bántanak, amikor senkit nem bántottál, senkinek egy rossz szót nem szóltál. Nem érted, hogy osztálykiránduláson vadidegen gyerekek jönnek oda és a pofádba üvöltik, hogy vörösróka. Nem érted, hogy a barátaidnak tartott emberek miért röhögnek a megaláztatásaidon a hangadókkal. Nem érted, hogy miért ilyen gonoszak a gyerekek (TISZTELET A KIVÉTELNEK!). Hozzá kell tennem, hogy a legnagyobb hangadók közül több is megkeresett általános iskola végén, illetve a nyári táborban is, hogy bocsánatot kérjenek, és őszintén bánták is, hogy milyen szemetek voltak.
Középiskolában és egyetemen nem volt semmi gond, sok barátom lett, viszont az álalános iskolai élmények annyira belém égtek, hogy a mai napig a lehető legrövidebbre vágom a hajam, így nem vöröslik annyira + baseballsapkát húzok minden nyilvános helyen, ha lehet. A baseballsapka az egyik legnagyobb találmány az ilyen embereknek, mint nekem! Segít elvegyülni a tömegben és átlagosnak látszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!