Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bíborka keresztnév tetszik?Mel...

Bíborka keresztnév tetszik?Mellé milyen második keresztnév illik szerintetek?

Figyelt kérdés

Feltételeinek:-Szépen hangzon a Zelenák vezetéknévvel,illetve az első névvel

-Ne legyen a 20 leggyakoribban(pl.Hanna,Lili)

-Régieset sem szeretnénk(pl.Mária,Erzsébet)

Mielőtt valakinek lenne egy olyan "tisztességes"hozzászólása,nem olyanokat kérek mint Anália, Orália és társai.

2021. jún. 18. 16:46
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
86%
Sajnálom, de nekem sem tetszik. Ez persze nem szempont, fő, hogy a gyereknek jó legyen, de félek, nem lesz jó. Nekem is sajnos - ka, -ke végű nevem van és nem szeretem. Kaptam egy úgymond rendes második nevet is, de nem tudok rá váltani, mert gyerek-és fiatalkoromban az első néven szólított mindenki, ismerőseim így szokták meg, a munkahekyemen is ezt használtam eleinte, aztán, mikor 30 éves korom körül szóltam, hogy a másikat akarom használni, az emberek nem bírták megszokni. Azóta is az utált nevem van. A ti vezetéknevezekhez tényleg jobban illene egy kétszótagos, pl Zita. A Bíborka névnek van egy mesebeli királylányos hangulata, ami egyrészt nem passzol a vezetéknevezekhez, másrészt lehet, hogy a személyiségéhez sem fog passzolni, mert lehet, hogy egy vagány csajszi lesz, nem egy tündi-bündi habos-babos hercegnő, és akkor nagyon nem fogja csípni a Bíborka nevét.
2021. jún. 18. 20:37
 22/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy végre valaki megfogalmazta,hogy miért nem tetszik
2021. jún. 18. 21:36
 23/39 anonim ***** válasza:
64%
Zita ne.
2021. jún. 18. 21:44
 24/39 A kérdező kommentje:
Édesanyámat Zitának hívták...😔,szóval ez kiesik
2021. jún. 18. 21:46
 25/39 A kérdező kommentje:
Párommal még a Flórában,Boglárkában,Laurában gondolkodtunk bár ezek is nagyon kezdenek gyakorodni
2021. jún. 18. 21:51
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok lenne a Z.

Nekem meg a két tagú fura.

Bár gyerekkorom imadott fogorvosa Éva volt, az nem fura.

A Laura egész jól hangzik

2021. jún. 18. 21:58
 27/39 anonim ***** válasza:
64%
Sztem ne hagyd magad, a Bíborka különlegesebb es nem olyan elterjedt még. Laura is szép. Most pl tudok két párt is, akiknek Laura lesz a babájukm
2021. jún. 18. 22:24
 28/39 anonim ***** válasza:
68%

Nincs baj vele, nekem tok mindegy, foleg azota hogy Hannibálrol is van tudomasom...

Csak fura hozza 2. név

2021. jún. 18. 22:59
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Flóra és Laura is nagyon szép, jól megy a vezetéknév ez. A Flóra különösen. És nem is olyan gyakori.
2021. jún. 18. 23:05
 30/39 anonim ***** válasza:
73%

Nekem hirtelen a Mira jutott eszembe, az előttem szólóakhoz hasonlóan én is valami rövidebb, 2 szótagos nevet keresnék.

Nekem a Bíborka névvel semmi gondom, akik szerint a Bíborka néni fura, én ismerek egyet, és mivel gyerekekkel foglalkozik, rendszeresen ebben a formában hangzik el a neve. Vagy Bíbor néni. És nem volt senki, aki fenn akadt volna rajta.

Van olyan kislány ismerősöm, akit a szülei kapásból csak Bíbor névvel anyakönyveztették. Őt vagy a teljes nevén, vagy Bibinek szólítják.

De van olyan Bíborka is, akit viszont Borinak becéznek. Ebből kiindulva ő Bori néni lesz majd.

2021. jún. 19. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!