Miért baj az erkölcsileg, ha nem hat meg ez a dolog?
Igaza van, egy picit elitelendo.
Nem hangzol tul empatikus embernek, addig nem erdekelnek a dolgok mig veled nem tortenik meg.
Senki nem mondja, hogy depresszioba kellene esned, csak aterezned a dolgot. Milyen erzes a csapattarsaknak akik kb. testverek lettek, milyen erzes a szuloknek, szurkoloknak, edzonek, stb...
Ne izgulj, nem vagy egyedul, sok ember ilyen.
Én elintéztem volna annyival a helyedben, hogy "aha, durva".
Őszintén szólva én se sajnálom. Egyrészt azt se tudom kiről van szó, a foci sem érdekel és senkinek a világon ne lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy én most sajnálok egy random embert vagy sem.
Viszont a legtöbb embernek annyi élete nincs, hogy felérje ésszel, ha mást nem mozgat meg random emberek tragédiája aztán valamin jó hőbörögni.
Alapvetően ha mindenen leállnék sajnálkozni, másból sem álna az élet. Ott vannak a 3. országbeli szegény emberek, a kihalás szélén álló állatok, az éhező gyerekek, a bántalmazottak, a háború keleten és így tovább. Most mit csináljak vele? Nem érint, nem is foglalkoztat, nem én vagyok az oka se -> nem érdekel. Törődöm a magam környezetével.
Csak ha jót akarsz magadnak, max olyan előtt mondod el erről az őszinte véleményed, aki hasonlóan látja ezt. Amúgy meg hazudni kell, hogy ez milyen durva, különben összedől nekik a világ.
Hogyan kell sajnálni egy beszélgetésben más által felhozott idegen embert?
Ja, el kell játszani, hogy mennyire ledöbbentél. Akkor nem képmutatás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!