Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért baj az erkölcsileg, ha...

Miért baj az erkölcsileg, ha nem hat meg ez a dolog?

Figyelt kérdés
Szombaton volt ez hogy a futball eb-n egy játékosnak leállt a szíve de túlélte, és beszéltem valakivel erről, hogy ez engem annyira nem hat meg, ha meghalt volna az se hatott volna meg, nem érdekel ha vadidegenekkel ilyenek történnek, amikor nekem is van pont elég bajom. És akivel beszéltem erről, szerinte ez elítélendő erkölcsileg, meg furcsa. Miért kéne nekem mély depresszióba esnem egy vadidegen ember rosszulléte, esetleg ha úgy adódna akkor a halála miatt?
2021. jún. 13. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Igaza van, egy picit elitelendo.

Nem hangzol tul empatikus embernek, addig nem erdekelnek a dolgok mig veled nem tortenik meg.

Senki nem mondja, hogy depresszioba kellene esned, csak aterezned a dolgot. Milyen erzes a csapattarsaknak akik kb. testverek lettek, milyen erzes a szuloknek, szurkoloknak, edzonek, stb...

Ne izgulj, nem vagy egyedul, sok ember ilyen.

2021. jún. 13. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem képmutató, aki úgy tesz, mintha érzelmeket váltana ki belőle egy vadidegen rosszulléte.
2021. jún. 13. 17:17
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Depresszióba én se esnék, de azért sajnálnám. Mégiscsak ember, és nem saját hibájából került életveszélyes állapotba. Ellentétben pl. egy felelőtlen autóssal - na őt pl. nem sajnáltam volna.
2021. jún. 13. 17:17
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Percenként halnak meg emberek,nem kell mindenkihez közel lenni.
2021. jún. 13. 17:21
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

Én elintéztem volna annyival a helyedben, hogy "aha, durva".

Őszintén szólva én se sajnálom. Egyrészt azt se tudom kiről van szó, a foci sem érdekel és senkinek a világon ne lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy én most sajnálok egy random embert vagy sem.

Viszont a legtöbb embernek annyi élete nincs, hogy felérje ésszel, ha mást nem mozgat meg random emberek tragédiája aztán valamin jó hőbörögni.

Alapvetően ha mindenen leállnék sajnálkozni, másból sem álna az élet. Ott vannak a 3. országbeli szegény emberek, a kihalás szélén álló állatok, az éhező gyerekek, a bántalmazottak, a háború keleten és így tovább. Most mit csináljak vele? Nem érint, nem is foglalkoztat, nem én vagyok az oka se -> nem érdekel. Törődöm a magam környezetével.

Csak ha jót akarsz magadnak, max olyan előtt mondod el erről az őszinte véleményed, aki hasonlóan látja ezt. Amúgy meg hazudni kell, hogy ez milyen durva, különben összedől nekik a világ.

2021. jún. 13. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem azt mondom, hogy üvöltözni kell bőgve miatta, de ha kicsit sem gondolsz bele, hogy de szar neki, akkor én barátnak sem akarnálak.
2021. jún. 13. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Depresszióba nem kell esni, de hogy te direkt kihangúlyozod, hogy téged aztán nem érdekel, az érdekes
2021. jún. 13. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
Nem baj, ez a normális.
2021. jún. 13. 23:03
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Hogyan kell sajnálni egy beszélgetésben más által felhozott idegen embert?

Ja, el kell játszani, hogy mennyire ledöbbentél. Akkor nem képmutatás?

2021. jún. 16. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez hülye. Engedd el. Naponta hal meg több ezer ember idő előtt, rossz körülmények közt. Én tudatos vagyok, változtatom a világot magam körül, de miért hatna meg? Rossznak rossz, de most szenvedjek?
2021. jún. 22. 12:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!