Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A "cringe" szó használata a...

A "cringe" szó használata a "kínos" megfelelője teljesen? A "cringe" használata a magyar nyelvben szerintetek nem kínos?

Figyelt kérdés
2021. jún. 6. 14:38
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
32%

"Hidd el, ha napi szinten nézel angol videókat/filmeket és szinte semmit magyarul, egy idő után hamarabb eszedbe jutnak angol szavak."

"Angol nyelven nézek sorozatokat, filmeket, angolul olvasok és angolul beszélek néhány emberrel"

Nagyon "cringe" itt pár ember. Aham, szóval mivel te angolul nézel filmeket, ezért az jobban befolyásol mint a nyelv amit pisis korod óta beszélsz és folyamatosan használsz? 😂😂😂

Pacsi a 4es és 13asnak hogy nem ültek fel a "bullshit" vonatra.

(Ennyi "english"el már megfelelek, "right"?)

2021. jún. 6. 15:46
 22/40 anonim ***** válasza:
91%
Ha szoros jelentést nézzük: KIRÁZ A HIDEG TŐLE.
2021. jún. 6. 15:47
 23/40 anonim ***** válasza:
94%

Fú, nekem home office után olyan nehéz visszamenni az irodába, egyszerűen dadogok magyarul. Vagyis nem dadogás, csak rengetegszer jön az "öööö". Néha kimondom az angol szót, hogy valaki segítse már ki az agyamat, mert leállt.

Egyébként én inkább az awkward szót fordítanám kínosnak. Pl. ha lekakál egy madár, az kínos. A cringe mélyebb, az szekunder szégyenérzetet okoz benned.

2021. jún. 6. 15:48
 24/40 anonim ***** válasza:
72%

"Nagyon "cringe" itt pár ember. Aham, szóval mivel te angolul nézel filmeket, ezért az jobban befolyásol mint a nyelv amit pisis korod óta beszélsz és folyamatosan használsz?"

Nem nekem szólt, de ez miért hihetetlen? Mert veled nem történt meg?

2021. jún. 6. 15:49
 25/40 anonim ***** válasza:
81%
Ezen mit nem lehet érteni? Ha sokáig ér valamilyen inger, az hatni fog rád. Akármi volt gyerekkorodban. Ilyen miatt kötözködni, meg lenézni...nem is értem, miért nem ragaszkodik valaki ehhez a csodálatos magyar mentalitáshoz.
2021. jún. 6. 15:50
 26/40 anonim ***** válasza:
16%
24, nem, én képes vagyok 3 nyelvet (magyar, angol, francia) úgy beszélni, hogy nem keverem össze. Persze, a válaszok alapján úgy néz ki nem sok embernek van erre agyi kapacitása. (21es voltam)
2021. jún. 6. 15:52
 27/40 anonim ***** válasza:
83%
És akinek nem megy, azt ki kell röhögni? A mentalitásod magyar maradt, az biztos.
2021. jún. 6. 15:56
 28/40 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon nem vagy képben a nyelvészettel, ha azt hiszed, a nyelvek egymástól teljesen elkülönülve fejlődnek minden kölcsönhatás nélkül. Mert a nyelv fejlődik. A kapacitás szó sem magyar eredetű. Láthatóan örömforrás neked lenézni másokat, de ettől az ideológiáid ugyanúgy tévesek. Általában az "aki nem ugyanúgy gondolkodik, mint én, az fogyatékos" gondolkodású emberek fejében egyszer sem fordul meg, hogy a világnak csak egy kis szeletét látják, de ettől nem az lesz az abszolút igazság.
2021. jún. 6. 15:59
 29/40 anonim ***** válasza:
72%

Akkor a Facebookot arckönyvnek hívod, a messengert üzengetőnek? Rengeteg szavunk latin, angol, német és sorolhatnám mennyi nyelvből van összeszedve. Nem értem miért baj, ha bővítjük a szókincsünket.

26os: én is tudok angolul, németül írni beszélni (nyelvizsgák is megvannak), de rengeteg közös szavuk van, rengeteg angol szót használnak a németek, pl rég használják a cringe szót. Nem mondják már hogy Mutter, hanem hogy mom, ésígytovább....

2021. jún. 6. 16:07
 30/40 anonim ***** válasza:
27%
Nagyon erőlködsz, de csak magadat járatod le. Nem szeretem ezt a frázist, de látszik, hogy a papír mellé nem jár intelligencia.
2021. jún. 6. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!