A "cringe" szó használata a "kínos" megfelelője teljesen? A "cringe" használata a magyar nyelvben szerintetek nem kínos?
10#
Hmm, a hideglelést a lázra, vagy a félelemre használják. Szerintem semmi köze a cringe-hez.
"Angol nyelven nézek sorozatokat, filmeket, angolul olvasok és angolul beszélek néhány emberrel, bocsmá, hogy hamarabb jutnak eszembe a szavak úgy mint magyarul."
Én Angliában élek már jópár éve, a párom is angol, magyarul szinte csak a családommal beszélek telefonon. Mégis képes vagyok igényes beszédre magyarul, angol szavakat mellőzve. Ha neked pár filmnézéstől "defektes" lesz a magyarod, az a te szégyened. Igaza van a 4esnek.
10#
Bár magyarul igeként nem nagyon használják, de ha már szóba hoztad akkor megnéztem, igeként sem azt jelenti amit írtál.
15#
Én a hideglelésről beszéltem, nem a "hideg futkos a hátamon" kifejezésről.
Egyébként szerintem a 4-es pont rád gondolt, mint aki nem ismeri jól az angol szavakat mégis használja.
Szerintem más a kettő. Kínos az ha pl. látnak miközben orrot túrsz vagy ilyesmi. Ami ciki, elszégyelled magad ha kiderül.
Cringe az inkább olyasmi, amitől kényelmetlenül érzed magad, végigfut rajtad a hideg, agyilag undorodsz. Pl. nekem volt olyan élményem, hogy egy öreg bácsi a farkát verte a vonaton velem szemben, na az nem ciki volt, nem is kínos, nem láttam konkrétan semmi undorítót mert takarta és nem is féltem tőle de borsózott a hátam. Na az cringe volt.
Jó, én pedig nem hideglelést írtam, ha jól emlékszem. Értő olvasás, kérdező!
Egyébként meg ha még pontosabb meghatározást akarsz, ott a Merriam-Webster szótár, gyönyörűen leírja.
19#
"Talán a "hideglelést okozó" a legpontosabb fordítás."
Nem kell emlékezni. Itt van, nem tűnt el. Értő olvasás kell hozzá csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!