Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig van értelme...

Szerintetek meddig van értelme élni?

Figyelt kérdés
Például 50-60 éves kor felett mi értelme, amikor az emberek nagy része már fizikálisan és mentálisan is le van robbanva, főleg ha nincs családja (gyerek, unoka) és komolyabb karrierje (orvos, ügyvéd, stb). Szóval mikor jön el az a pont, hogy ha addig nem jött össze a családalapítás és / vagy karrierépítés, akkor nincs értelme tovább élni?
2021. máj. 29. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Apám több mint 60 mégis jó erőben van semmi baja. Pedig azért kemény volt az élet neki is. Dolgozik, eljár ide oda és akar élni. Vezetni is még simán tud. 60 évesen azért a legtöbb ember még simán megold mindent maga is.
2021. máj. 29. 21:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amíg az ember még el tudja magát önállóan látni, nem súlyos beteg/nincsenek fájdalmai és még van örömforrása az életben, addig érdemes. Mindenkinél máskor jön el ez a kor, nem öregszünk mindannyian ugyanolyan tempóban, rengeteg mindentől függ.
2021. máj. 29. 22:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Amíg szellemileg friss vagy, hasznosnak érzed a létedet és képes vagy fizikálisan is gondoskodni magadról, - addig érdemes.
2021. máj. 29. 22:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem van egy sajátos elméletem erre: addig, amíg úgy érzed, hogy van dolgod itt a Földön, vannak céljaid, motivációid.

És ez korfüggetlen. Láttam én már életunt alkesz 30-cast éppúgy, mint bizakodó, optimista, törekvő 70-est.

Egy példa, a saját példám: 49 éves pasi vagyok. Egykoron megvolt a saját cég, jó párkapcsolat, sportkocsi, élménydús életvitel, stb. Aztán ezelőtt 8 évvel kb 2 hónap leforgása alatt vesztettem el mindent, ami fontos nekem. Ekkor voltam 41. Nagyon rossz időszak volt, nagyon soká tartott, míg talpra álltam, sőt a folyamat nem fejeződött be még. És nem az anyagiakra gondolok. Bár etéren is kb az elmúlt két évem az, hogy úgy élek - munka és bevétel szintjén - ahogy mindig is akartam. Fura, de 47 éves voltam, amikor a számomra álommelónak nevezhető munka összejött. És anyagilag is bejött az élet. Erre lehet építeni. Sajnos a szüleim meghaltak, apám tavaly, a közös nagy családi házat nemsoká talán eladom, így ez ad még egy pluszt anyagilag. De két hónapja költöztem egy teljesen új helyre, ahol nagyon jól érzem magam. Mondhatni, hogy 48-49 évesen, azaz közvetlen az 50 előtt sikerült egy nagy RESET-et nyomni és totál új életet kezdeni. Mindezt 41-42 évesen nem is sejtettem, hogy valaha újra rámköszönt az aranykor. És tessék.

Legyenek célok, ambíciók és az élet a többit megoldja.

Hogy visszatérjek a kérdésre: addig szeretnék élni, amíg nem válok agyilag és fizikálisan magatehetetlenné.

2021. jún. 30. 19:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!