Mi az a keresztnév, amivel a világból is ki lehetne kergetni?
30# Van egy Gabriella nevű ismerősöm, távoli rokon, és ő mindig panaszkodott hogy neki fiúnevet adtak mert hogy Gabizzák és az unokatesója meg Gábor és őt is Gabizzák hogy ez neki milyen szar.
Így gyerekkoromtól ez maradt meg bennem hogy borzalmas lehet fiúbecézve élni.
Azóta ő is, én is felnőttünk, nyilván megszokta a nevét, de bennem így maradt meg hogy emiatt kicseszés egy kislánnyal.
Aztán lehet hogy akinek nincs Gábor ismerőse, vagy nem keverték őket össze becézésileg abban nem maradt meg negatív érzésként. De nekem így maradt meg a családi albumba mint rosszul megválasztott név.
31 Kedves tőled, hogy kifejtetted. Úgy gondolom egyébként mindenkinek joga van a véleményéhez tehát nem is tartozol emiatt magyarázattal senkinek.
Nekem a második keresztnevem a Gabriella, tehát nem azt használom a mindennapokban, csak ahol teljes nevet kell használni(hivatalos helyen).
Egyébként anyukám Gabriella, őt Gabizzák. Felénk a Gáborokat inkább Gáborozzák, de tényleg ez furcsa ugye, hogy a becézett formájában a két névnek nem derül ki látatlanban, hogy ffi vagy nő a viselője.
Anyukám egyébként ismerkedett egyszer egy Gábor nevű férfivel, a slussz poén az egészben az volt, hogy ugyanaz volt a vezetéknevük. :D Na azon jókat röhögtünk, mindenki azt hitte, hogy ők egy házaspár.
sok van
fiú: Benett, Noel, Nolen, Kolen, Dilen, valamint a tipikus kisebbségi nevek(Márkó, Nikolász, Krisztofer stb)
lány: Lia, Lea, Lara, Mia, Mira, Zara és a többi felnőttként ciki név, itt kis a kisebbségi nevek(Ezsmeralda, Hürrem, Zejnep, Dzsesszika) valamint a gyümölcs, zöldség és virágnevek
A Fanni cuki név kislányként, felnőttként már nem szép szerintem.
A Maya is undoritó név.
Majd 70 évesen mennek az utcán és köszönnek nekik, hogy csókolom Maya/Fanni néni 😃😃
1. A saját keresztnevem (asszem eddig nem írta senki, de nem néztem végig a válaszokat)
2. Az undorítóan fonetizált külföldi nevek
3. A francia vagy egyéb kicsinyítő képzős nevek, amik röhejesen hatnak kb 12 éves kor felett
4. .... Na jó, a sort végtelenségig folytathatnám, mert rájöttem, hogy sajnos sokkal több csúnya/idétlen/kellemetlen utónév van, mint szép. Rövidebb lenne, ha a nekem tetszőeket írnám :)
Amúgy asszem a fentebbi válaszadók már eléggé lefedték a számomra taszító neveket, szóval ennyi.
Az oreges nevek: Erzsebet, Ilonka, Magdolna, Kalman, Lajos, Bela, Janos, Miklos, Imre, Mihaly. Ezek regen tomegnevek voltak es abban a korban szepek, de ma valahogy ha meghallom ezen nevek egyiket, akkor rogton egy idos szemely jut eszembe.
A mai "divatos" roma nevektol felfordul a gyomrom..
Ami meg nem tetszik: Judit, Edit, Beata, Renata, Andrea, Bettina, Eszter, Fruzsina, Flora, Henrietta, Zoe, Zsanett.
Ferfi nevek: Noel, Mano, Herkules, David (rengeteg van belole), Edvin, Bence (szinten tomegnev).
Franciska, Emőke, Jolán, Fruzsina, Emese, Csilla, Lilla, Hajnalka, Tünde, Andrea, Bulcsú, Zoárd,
Ezen kívül a divatnevek... Zara, Nara, Medox, Nolen, Noé, Noel, Rozina, Róza, Hanna, Benett.
Kajanevek, bodza, málna...
Külföldi nevek magyarosítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!