Normális, hogy én érzem rosszul magam amiatt, hogy ki kell fizettessek egy tárgyat amit egy ismerősöm tett tönkre?
Az a helyzet, hogy hiába tudom, hogy jogos amit teszek mégis én érzem magam sz*rul.
A sztori röviden annyi, hogy van egy zenei stúdióm ahová egy barátom bekéredzkedett, hogy gyorsan fel tudnának-e venni egy hanganyagot mikrofonba. Ez semmiség, egyből rávágtam, hogy igen, fél óra az egész, 2 perc a szöveg. Nagyon örült, mondta, hogy hoz saját embereket segíteni. Ennek meg én örültem, nem az én hangmérnökeimet használja, én nem is kellek oda, csak beengedem őket és megyek dolgozni.
Az egyik elég zűrös nőci volt, pontosan úgy viselkedett, mint aki nem a szokványos cigit szívja (ha értitek) aki látná őt élőben tudná mire gondolok. Teljesen be volt tépve és mivel az egyik huzal nem akart "jönni" erősebben megrántotta és a bódultságától nem látta, hogy be van dugva egy kis keverőpultba és leverte. Tőből kitört az a csatlakozó amibe a kábel volt dugba és az egész készülék háza a sarkánál letört, az oldalán végigrepedt.
Az az eszköz körülbelül 160ezer Ft-ba kerül, nem holmi tizen pár ezer, hogy csak úgy pótoljam mire jönnek a komoly ügyfelek.
Annyira be volt állva, hogy észre sem vette, hogy összetörte. visszarakta és nem értete miért nem megy vissza a vezeték. A "főnöke" (barátom) hívott, hogy nagyon szégyelli magát, nagyon sajnálja, de Virág összetörte a pultomat. lefotózta hogy nézki, és hogy nem kapcsol be, meg minden egyéb. Mondtam neki, hogy jó, mondja meg Virágnak legyen szíves pótolja. Ugyanezt a márkát, típust, nem hamisítványt, 2 hete van rá, addigra legyen használatra készen.
Nagyon elszomorított, mert sok sok éven keresztül dolgoztam azzal a pulttal és hát kötődöm hozzá a ráragasztott matricákhoz, a feliratokhoz, de akkor is. TÖnrketette, fizesse ki.
De most meg szarul érzem magam, mert önkívületi állapotban volt, meg minden, és a végén sírva értetlenkedett, hogy mit csinált rosszul.
Hiába mondogatom magamnak, hogy ne érdekeljen, ő baja, minek szív, ha nem tudja kezelni magát. Fizesse ki, ha ennyi esze volt. De nem megy, sajnálom szegényt.
Én sem tudok két hét alatt fölös 160ezret összekaparni. Főleg nem most.
Bocsi de ez nem füves cigi lesz, attól az emberek nincsenek önkívületi állapotban.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem normális ,hogy empatikus vagy és nehezen kéred el a pénzt, de ne te szívj miatta, fizesse csak ki amit tönkre tett.
4. Azért, mert én nem durva embernek születtem. Ha iskolában alsóban játszottunk és véletlen meglöktem a másikat a végén nagyon szarul esett, mert tudom milyen amikor engem bántanak. Engem egész iskolás éveim alatt bántottak, szekáltak, cikiztek. Így alap, hogy érzem mit érezhet a másik ember, ha csúnyán beszélek vele, majd agresszívan viselkedem, akár ok nélkül. Az egy dolog, hogy megmondom, ha valami gond van, kiállok magamért, de valamiért folyamatosan bennem van ez, hogy túlságosan átérzem mások "fájdalmát", vagy néha még többet is belelátok.
Nyílván be volt tépve, nem vette észre azt se, hogy tönkrement (a fél doboz törött volt) aztán amikor magánál volt sírt, hogy mit tett.
Nem akarom bántani, nem is tudom megtenni, szó sincs róla, hogy ezért még leüvöltsem a fejét, vagy szidjam az anyját, csak vállalja a következményeit. Megtörtént. Segít, ha agresszív vagyok? Nem. Oldja meg. Eddig oké, de attól még nekem is rossz és ebben kértem a tanácsotokat, hogy mit tegyek ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!