Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hordanak egyes gazdag...

Miért hordanak egyes gazdag emberek olcsó Casio órákat szerintetek?

Figyelt kérdés

[link]

Bill Gates esetén talán érthető, neki köztudottan sokadrangúak ezek a dolgok, de vannak itt mások is, ráadásul még olcsóbb órákkal. 1-2 talán jól néz ki, és viszonylag drágább modell, de a többi esetben nem értem. Ferenc pápáról is tudom, hogy elég puritán.

2021. máj. 24. 08:39
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
#20 Annyira nem követem Ferenc pápa ügyeit, de tudtommal a pedo ügyek eltussolása inkább az elődeire volt jellemző. Az meg szerintem baromság, hogy ezek azért hordanának olcsó órát, hogy bárkit is megvezessenek, egyikük sem villog vele, csak a fotósok szúrták ki, ráadásul BG egyrészt már rég nem a Microsoftnál van, másrészt az emberek szerintem nem a cégvezető órája alapján döntenek egy termék megvásárlásáról. Mégis miért lenne kérdés, ha egy gazdag ember drága holmit hord, vagy egy szegény olcsót?
2021. máj. 24. 13:06
 22/33 anonim ***** válasza:
26%
Ha nem akarnák megvezetni ezzel a közönségüket, akkor nem akarnának olyan szerepet láttatni, amihez a valóságban semmi közük nincsen. Egy milliárdos cégvezető ne akarja egyszerű, szerény, becsületes embernek eladni magát, mert értelemszerűen nem az. Ez annak a fordítottja, amikor Csóró Pista hitelt vesz fel a 160 000 forintos keresete mellett, hogy hárommilliós áron adott Rolex órát vegyen magának. Ő is felvesz egy szerepet, csak ő meg a(z új)gazdagot játssza, miközben egyáltalán nem tehetős.
2021. máj. 24. 13:14
 23/33 A kérdező kommentje:
Csak ismételni tudom magam: "Ez szerintem legfeljebb egy politikusnak hasznos bizonyos körökben" és "egyikük sem villog vele, csak a fotósok szúrták ki", és ha tényleg ez lenne a céljuk, farmerdzsekiben és adidas cipőben járnának, nem gondolod? Ne haragudj, de erre nekem nincs időm.
2021. máj. 24. 13:31
 24/33 anonim ***** válasza:
43%

23

Ott villog vele Bill papa állandóan. Amikor meg leáll a kamera fel rskja a 100 ezres patekot. De jól működik a dolog a hiszékeny buta prolik el is hiszik hogy tényleg egy 50 dolláros órája van csak.

2021. máj. 24. 13:35
 25/33 anonim ***** válasza:
19%
Akkor szia! :D Senki sem kérte hogy itt legyél, eddig sem.
2021. máj. 24. 13:36
 26/33 anonim ***** válasza:
15%

Tegyük hozzá az ilyen cikkek tényleg leginkább a "csóró prolik" lelki megnyugvásáért születnek.

Mint amikor autóval volt ak hasonlóak, hogy gazdag, híres emberek 15-20 éves hétköznapi szarokkal járnak. Aztán mindenki elégedett, hogy jajj, nem a pénz a lényeg. Miközben otthon meg ott van nekik a ritka autó gyűjtemény.

Vagy mint a lemondasz a cigiról és meggazdagodsz cikkek.

2021. máj. 24. 13:56
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

"Ez szerintem legfeljebb egy politikusnak hasznos bizonyos körökben"

Miért lenne az. Szerintem pont hátrány politikusi körökben játszani a prolit. Aki annyira nem vitte az életben hogy egy jobb órát meg autót megengedhessen magának, arra nem bíznék rá egy várost/országot.

2021. máj. 24. 14:18
 28/33 A kérdező kommentje:

Azért írtam, hogy bizonyos körökben, mármint a közönség köreiben. Amiért leveszik a nyakkendőt, a zakót, és feltűrik az ingujjat egyesek, nem csak itt, bár szerintem valóban nincs értelme. Mark Zuckerbergről is hallottam régen, hogy egy Prius-szal jár, és nem hiszem, hogy nagyon rázná a rongyot. Továbbra is azt gondolom, hogy a megvezetés lenne a céljuk, bár fogalmam sincs, mi okból, nem csak az órájuk lenne olcsó. Bill Gates sem rejtegette, hogy vett egy Porsche Taycan-t, ami ugye nem olcsó.

Azt hiszem, maradok ilyen naiv, hogy azt gondolom, ezek a drága emberek még véletlenül sem azért veszik fel, és villantják meg (nyilván nem) a jó öreg Casio-t, esetleg amikor a fotós a látóterükön kívül, vagy messze van, hogy ezzel jó pontot szerezzenek az egyszerű embereknél, akik esetleg nem is hallottak róluk.

2021. máj. 24. 14:32
 29/33 A kérdező kommentje:
...hogy HA a megvezetés lenne a céljuk...
2021. máj. 24. 14:33
 30/33 anonim ***** válasza:
82%

Sok hozzászólásnak van alapja, de úgy látom sok a tévedés is egyeseknél.

Az amúgy való igaz, hogy a nagy milliárdosok kifelé nem mutatják, hogy mennyire gazdagok, látszólag ugyanúgy öltözködnek, ugyanolyan autóval járnak sokszor, mint az átlag ember. Ennek sokszor az az oka, hogy az alkalmazottaik ne érezzék magukat sz.rul, hogy nekik sose lesz olyan kocsijuk stb, mint a főnöknek. Valójában azonban ott virítanak a gyűjteményükbe a luxusautók, 1000 négyzetméteres luxusvillában élnek elszigetelt kerttel, és biztos vannak drága óráik is. Egyszerűen, ha valaki gazdag, és megteheti, hogy vesz, akkor az meg is fogja venni. Nyilván átlag emberek racionálisan gondolkodnak, és úgy vannak vele, hogy miért adjak ki 5 milliót egy órára, ha a 10 ezer forintos is mutatja az időt, meg amúgy is telefonon nézem az időt, mert az pontosabb, meg egyszerűbb. Én se adnék ki ennyit így egy órára, de nyilván milliárdosként azért mégiscsak egyet, kettőt vennék.

Amúgy ez sem igaz, hogy h.lyeséh kiadni ennyi pénzt órára, mert ezen a szinten ez befektetés is, ha egy Rolexet megvesz valaki, vagy egy Patekot. Ha vigyáz rá, akár még drágábban is el tudja adni, ha várólistás óra.

Amúgy Zuckerbergről meg annyit, hogy mindig azt szokták felhozni nála is, hogy csak egyszínű pólói vannak, meg egyfajta pulóvere, csak azt már senki nem tudja, valamelyik stílusszakértő cikkèt olvastam, hogy azoknak a pólóknak darabja olyan több tízezer forint, olyan anyagúak, meg a pulóverei is kasmír vagy micsoda, az is több százezer forint kb. Szóval nem csak egy sima póló meg melegítő felső, nehogy azt gondoljátok, hogy akinek ennyi pénze van, az tényleg olyan szűkölködve él, mint ahogy kifelé mutatja.

2021. máj. 31. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!