Miért hordanak egyes gazdag emberek olcsó Casio órákat szerintetek?
Bill Gates esetén talán érthető, neki köztudottan sokadrangúak ezek a dolgok, de vannak itt mások is, ráadásul még olcsóbb órákkal. 1-2 talán jól néz ki, és viszonylag drágább modell, de a többi esetben nem értem. Ferenc pápáról is tudom, hogy elég puritán.
23
Ott villog vele Bill papa állandóan. Amikor meg leáll a kamera fel rskja a 100 ezres patekot. De jól működik a dolog a hiszékeny buta prolik el is hiszik hogy tényleg egy 50 dolláros órája van csak.
Tegyük hozzá az ilyen cikkek tényleg leginkább a "csóró prolik" lelki megnyugvásáért születnek.
Mint amikor autóval volt ak hasonlóak, hogy gazdag, híres emberek 15-20 éves hétköznapi szarokkal járnak. Aztán mindenki elégedett, hogy jajj, nem a pénz a lényeg. Miközben otthon meg ott van nekik a ritka autó gyűjtemény.
Vagy mint a lemondasz a cigiról és meggazdagodsz cikkek.
"Ez szerintem legfeljebb egy politikusnak hasznos bizonyos körökben"
Miért lenne az. Szerintem pont hátrány politikusi körökben játszani a prolit. Aki annyira nem vitte az életben hogy egy jobb órát meg autót megengedhessen magának, arra nem bíznék rá egy várost/országot.
Azért írtam, hogy bizonyos körökben, mármint a közönség köreiben. Amiért leveszik a nyakkendőt, a zakót, és feltűrik az ingujjat egyesek, nem csak itt, bár szerintem valóban nincs értelme. Mark Zuckerbergről is hallottam régen, hogy egy Prius-szal jár, és nem hiszem, hogy nagyon rázná a rongyot. Továbbra is azt gondolom, hogy a megvezetés lenne a céljuk, bár fogalmam sincs, mi okból, nem csak az órájuk lenne olcsó. Bill Gates sem rejtegette, hogy vett egy Porsche Taycan-t, ami ugye nem olcsó.
Azt hiszem, maradok ilyen naiv, hogy azt gondolom, ezek a drága emberek még véletlenül sem azért veszik fel, és villantják meg (nyilván nem) a jó öreg Casio-t, esetleg amikor a fotós a látóterükön kívül, vagy messze van, hogy ezzel jó pontot szerezzenek az egyszerű embereknél, akik esetleg nem is hallottak róluk.
Sok hozzászólásnak van alapja, de úgy látom sok a tévedés is egyeseknél.
Az amúgy való igaz, hogy a nagy milliárdosok kifelé nem mutatják, hogy mennyire gazdagok, látszólag ugyanúgy öltözködnek, ugyanolyan autóval járnak sokszor, mint az átlag ember. Ennek sokszor az az oka, hogy az alkalmazottaik ne érezzék magukat sz.rul, hogy nekik sose lesz olyan kocsijuk stb, mint a főnöknek. Valójában azonban ott virítanak a gyűjteményükbe a luxusautók, 1000 négyzetméteres luxusvillában élnek elszigetelt kerttel, és biztos vannak drága óráik is. Egyszerűen, ha valaki gazdag, és megteheti, hogy vesz, akkor az meg is fogja venni. Nyilván átlag emberek racionálisan gondolkodnak, és úgy vannak vele, hogy miért adjak ki 5 milliót egy órára, ha a 10 ezer forintos is mutatja az időt, meg amúgy is telefonon nézem az időt, mert az pontosabb, meg egyszerűbb. Én se adnék ki ennyit így egy órára, de nyilván milliárdosként azért mégiscsak egyet, kettőt vennék.
Amúgy ez sem igaz, hogy h.lyeséh kiadni ennyi pénzt órára, mert ezen a szinten ez befektetés is, ha egy Rolexet megvesz valaki, vagy egy Patekot. Ha vigyáz rá, akár még drágábban is el tudja adni, ha várólistás óra.
Amúgy Zuckerbergről meg annyit, hogy mindig azt szokták felhozni nála is, hogy csak egyszínű pólói vannak, meg egyfajta pulóvere, csak azt már senki nem tudja, valamelyik stílusszakértő cikkèt olvastam, hogy azoknak a pólóknak darabja olyan több tízezer forint, olyan anyagúak, meg a pulóverei is kasmír vagy micsoda, az is több százezer forint kb. Szóval nem csak egy sima póló meg melegítő felső, nehogy azt gondoljátok, hogy akinek ennyi pénze van, az tényleg olyan szűkölködve él, mint ahogy kifelé mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!