Miért hordanak egyes gazdag emberek olcsó Casio órákat szerintetek?
Bill Gates esetén talán érthető, neki köztudottan sokadrangúak ezek a dolgok, de vannak itt mások is, ráadásul még olcsóbb órákkal. 1-2 talán jól néz ki, és viszonylag drágább modell, de a többi esetben nem értem. Ferenc pápáról is tudom, hogy elég puritán.
Egyszerűen nem fontos nekik a rongyrázás, és ez tök jó. Egy Patek Philippe sem tud többet mint ezek az órák. Csak azért kerül annyiba mert státuszszimbólum.
Azért mert valakinek lenne rá pénze, nem feltétlenül kell olyat vennie.
Érted, attól hogy ki tudom fizetni a bélszínt, még ehetek helyette zsíros kenyeret, ha azt kívánom.
Szimbolikus tartalmat hordoz (elsősorban üzleti, politikai körökben, de a közéletben is).
Lehet képmutatás - mint például Obama esetében. Egy szerény, emberközeli képet festve ezzel. Annak látszatát kelteni, hogy nem érdekli a hatalom, a pöffeszkedés. Képmutatás... Akár a (már előre megkapott) Nobel béke-díj, miközben az ISIS-t vezérelve történelmi helyeket romboltatotz porrá, emberek ezreit ölte meg és százezreit tartotta rettegésben, illetve háborúkat szított a Keleti térségben az Amerikai csapatokat is harcba küldve - mindezt a "közjó", és a "béke" címszavai alatt.
Lehet egyszerű tudatosság is - mint Bill Gates, de akár Steve Jobs esetében is. Egy tudatos, pénzügyi intelligenciával rendelkező zseni nem ad ki feleslegesen pénzt, nem akar rossz döntéseket hozni, feleslegesen nem költ.
És a marketingek hazugságait is átlátja...
Ezek általában azok a gazdagok, akik a munkájukból, önerőből lettek gazdagok. Valahol az is segítette őket, hogy nem szarják el a pénzüket hülyeségekre. Illetve az értékrendjük is más.
A túlzott rongyrázós magamutogatás sokkal inkább azokra jellemző akik bele születtek a jóba vagy nem ők dolgoztak meg a pénzért. Mindez összekapcsolódik a nem túl magas intelligenciával. Lásd nálunk a büntetőfékezős celebek meg a focistáink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!