Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hordanak egyes gazdag...

Miért hordanak egyes gazdag emberek olcsó Casio órákat szerintetek?

Figyelt kérdés

[link]

Bill Gates esetén talán érthető, neki köztudottan sokadrangúak ezek a dolgok, de vannak itt mások is, ráadásul még olcsóbb órákkal. 1-2 talán jól néz ki, és viszonylag drágább modell, de a többi esetben nem értem. Ferenc pápáról is tudom, hogy elég puritán.

2021. máj. 24. 08:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem? Ez egy funkcionális tárgy önmagában. A "státusszimbólum" maszlag mesterségesen rákent marketing (= hazugság).
2021. máj. 24. 10:46
 12/33 anonim ***** válasza:
86%
Van pénzem, de nem hordok órát, mert nekem nem fontos.
2021. máj. 24. 11:09
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért drága a Patek Philippe, ha nem a státusz miatt? Mivel tud többet egy Casio-nál?
2021. máj. 24. 11:10
 14/33 anonim ***** válasza:
83%
en meg azt nem tudom felfogni, hogy miert vesz valaki 100 euronal dragabb orat, mikor az idot mindegyik ugyan ugy mutatja. a tobbmilliosakat pedig egyenesen nevetsegesnek tartom, dehat nem vagyunk egyformak. mindenki arra kolt amit fontosnak tart
2021. máj. 24. 11:38
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

#14:

Mert az aranyásó nők az ilyenekre repülnek, mint a legyek.

2021. máj. 24. 11:54
 16/33 A kérdező kommentje:

#12 Az más kérdés, én is csak nyáron hordok, amikor nehezebb előhalászni a telefont a zsebemből.

#13 Nem vagyok óraszakértő, de tudtommal az ilyen drága órákat kézzel rakják össze precíz alkatrészekből hosszú idő alatt. Azt nem mondom, hogy pontosabb, mint egy Casio. De az biztos nem elég, hogy csinálok egy vacak órát, és ráírom hogy mondjuk $10.000.

#14 Talán mert nem ez az elsődleges célja, sokan nem érik be mindenből a legolcsóbbal, amit meg is értek. Az is gyakran iPhone-t vesz valamiért mindenfélét belemagyarázva, aki legfeljebb a Messengert használja, erre megfelelne egy tizedannyiba kerülő telefon is.

Nyilván mindenki olyan órát hord, vagy nem hord, amilyet jól esik, nekem pl. egy újonnan kb. 25e Ft-os Festinám van, pedig vehetnék drágábbat is, talán meg is tenném, ha magasabb körökben mozognék, de nem biztos. Komolyan gondolkodom egy ilyen retró digitális Casio-n, vagy hasonlón is mellé. De öltönyhöz olcsó műanyag óra szerintem gáz, akkor inkább ne hordjon semmit.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2021. máj. 24. 12:08
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

#14 mert mutatni kell a környezetének, hogy ő több mint a másik.

Hiteleket dolgozok fel.. látom hogy a ~200e-et keresők hozzák ki hitelre az apple termékeket.. 600e-es telefon 1m+os noti. Aztán mit csinál rajta? görgeti a fb-ot.

2021. máj. 24. 12:09
 18/33 anonim ***** válasza:
50%
Hogy a prolik jobban tudjanak azonosulni velük. De Gatesnek is van jó pár luxus órája, amikor nem nyilvános eseményeken volt többször is lencsevégre kapták már ezeket viselve.
2021. máj. 24. 12:18
 19/33 A kérdező kommentje:
#18 Ez szerintem legfeljebb egy politikusnak hasznos bizonyos körökben, esetleg Ferenc pápának, róla nem is gondolom, hogy képmutató lenne. Gates luxus óráiról nem tudtam.
2021. máj. 24. 12:25
 20/33 anonim ***** válasza:
18%

19

Ferenc pápa a leginkább képmutató. Játsza itt a liberális szomszéd haversrácot közben sorra tussolja el a pedo ügyeket. A többiek is csak az agyukat játsszák. Rájöttek hogy az emberek nem tudnak azonosulni a Rolex Presidentet viselő dagadt átlag cégvezetőkkel így amikor azok arról beszélnek hogy mi kell az átlag népnek, azt se veszik komolyan,de ha ott van az a nerd csávó a filléres Casio órájával akkor az az érzésük hogy közülük való így amit próbál elsózni az biztos közel áll az igényeikhez. Ez önmarketing. Itt az oldalon is tucatnyi alkalommal rákérdek erre az átlag cégvezetők dollár százezres óráikról meg egy kérdés sincs. Tehátmegint csak bebizonyododott, hogy a prolik könnyen megvezethetők.

2021. máj. 24. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!