Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire van helye a vallásnak...

Mennyire van helye a vallásnak meg a politikának az iskolában meg a munkahelyen?

Figyelt kérdés

A diákokat érheti baj, ha Orbán Viktorról, az ország politikájáról általánosságban, híres magyar vagy külföldi politikusokról beszélgetnek vagy említik a politikai pártokat?

Nem órán, hanem például szünetekben.

A munkahelyen lehet belőle probléma, ha valaki kereszteket rak ki, vagy a 10 parancsolatot, más vallásból jelképeket vagy szent könyvből idézeteket?

Vagy csak politikai/vallási jelképeket viselnek magukon. Például párt kitűző vagy kereszt nyaklánc.

Problémához, veszekedéshez vagy egyéb bajhoz vezethetnek ezek? A tanárok/cégvezető szólhat miattuk?

2021. máj. 16. 03:09
1 2
 1/12 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%
Nekem elfogadható mindkét álláspont, ha következetesek maradnak. Személy szerint azt gondolom, hogy az államnak kell értéksemlegesnek maradnia és nem az egyéneknek.
2021. máj. 16. 05:03
 2/12 anonim ***** válasza:
99%

Suliban tanuljon, munkahelyen meg dolgozzon, ilyen egyszerű, ha valaki ezen helyeken politizál / vallást gyakorol bármi módon, akkor magára vessen ha közvetve vagy közvetlenül kára származik belőle.

Ez majdnem olyan mint mikor FB-n valaki politizál aztán csodálkozik hogy az ismerősei tűnnek el vagy jobb esetben csak enm követik.

2021. máj. 16. 05:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Még talán a vallást azt úgy-ahogy a legtöb ember elfogadja nállunk,de a politikai nézeteibe nagyon beletudnak kötni,én egyiket se ajánlom.
2021. máj. 16. 07:45
 4/12 anonim ***** válasza:
98%

Mi a suliban is beszélgettünk közéleti témákról, nem ért semmilyen retorzió. A vallás már más kérdés volt, egyházi gimibe jártam. Így a vallás le volt nyomva a torkunkon. De amíg betartottuk a maguktól értetődő szabályokat, nem volt gond a más világnézetekkel sem.

A munkahelyeken, ahol dolgoztam pepitában ugyanezt figyeltem meg.

Persze semmit nem kell habzó szájjal ráerőltetni a másikra, de ha csak egy adott témában elmondasz ezt-azt, senkit sem zavar. A vallási ékszerek senkinek nem tűnnek fel. Max furán néznek, ha telepakolod az asztalod szent cuccokkal.

2021. máj. 16. 08:05
 5/12 anonim ***** válasza:
98%
Nekem mind az iskolám, mind a munkahelyem olyan szellemiséget képviselt, ahol tabuk nélkül meg lehetett beszélni ilyen dolgokat is, érvelni, vitázni lehetett róluk. Úgyhogy ez nagyon változó...
2021. máj. 16. 08:19
 6/12 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem, ha nem olyan a közeg,akkor nem érdemes ilyeneket felhozni, mert sokszor rosszul sül el (saját tapasztalat). Én pl.: utáltam, hogy egyes tanárok az órákon mindenbe beleviszik a saját nézeteiket, ha csak említés szintjén is, mert kiélvezik azt, hogy a diák nem cáfolhatja meg a véleményét vagy ha valaki mégis megteszi, ott ellentét lesz. Felszínesen lehet szót ejteni ezekről, de én úgy gondolom, ez legyen magánügy ezeken a helyszíneken.
2021. máj. 16. 16:44
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Kérdésedre válaszolva: Egy nem politikai, vallási orientáltságú, feladatrendszert teljesítő, kiszolgáló munkahelyen semennyire.
2021. máj. 17. 22:03
 8/12 anonim ***** válasza:
38%

Semennyire. Törvény szavatolja a szabad vallásgyakorlást, a politikai

szabad választást.

A munkahelyen tilos. Ott csak és csak is a munkáról lehet szó.

Vonatkozik ez a munkaadóra és munkavállalóra is: a munkavállalót nem érheti hátrány a vélt vagy valós vallási és politikai hovatartozása miatt.

Kivételt képeznek az egyházi intézmények, ahol az alkalmazottaknál elvárás a vallásosság, és ez természetesen érthető is.

2021. jún. 15. 21:28
 9/12 anonim ***** válasza:
37%

"A munkahelyen lehet belőle probléma, ha valaki kereszteket rak ki, vagy a 10 parancsolatot, más vallásból jelképeket vagy szent könyvből idézeteket?"

Munkahelyen nem rakhat ki, nem csak keresztet, de muszlim, vagy más vallási jelképeket sem.

2021. jún. 15. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A cégvezető nem vetetheti le a keresztet a nyakadból. Az vallásüldözés.
2021. jún. 15. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!