Szerintetek a halállal mindennek vège?
20. de, aki azt állítja, hogy halottakkal tud beszélni (lásd 11. "Én egyszer a rádióban hallottam egy beszélgetést"), az azt állítja, hogy természetfeletti képességei vannak.
Az, hogy manapság vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, az nem jelenti azt, hogy van élet a halál után. Az ősember nem tudta megmagyarázni a villámlást, a középkorban nem tudták megmagyarázni a betegségeket, néhány évtizede nem tudták megmagyarázni a radioaktív sugárzást. Attól, hogy ma vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, még nem jelenti azt, hogy van élet a halál után. Ráadsául nem tudok olyan megmagyarázhatatalan dologról, ami egyesek szerint ezt bizonyítaná. A halottlátók egyszerű szélhámosok, akik pénzt csalnak ki szomorú, gyászoló emberekből és nem titok, hogy hogyan csinálják, nincs benne semmi megmagyarázhatatlan.
Orvosk megválaszolták már (mondjuk én színekről nem olvastam, de biztos vagyok benne, hogy a kábítószerezők is be tudnak ilyenről számolni).
De nem kell orvosnak lenni ahhoz, hogy az ember álmában is lát mindenfélét. Vannak, akikhez álmukban Isten beszélt, álmukban világosodtak meg, vannak, akik álmukban repülnek, úgy gondolják, hogy előző életükben jártak, stb. Az agynak valóban olyan "dolgai", amiket nem értünk teljesen, de mint írtam, az ősember se értette a villámot, ma már mindenki tudja, hogy mi az. Attól, mert ma nem értünk valamit, még nem jelenti azt, hogy az valami természetfeletti, túlvilági.
Ez a Sátán világa. "Földi pokol", ahogy emlegetik... Beszédes kifejezés, mert a Föld valóban az a helyszín, ami a hiedelembéli pokol. A "Mennyország" [menj!-ország] az, ahová kerülünk, de az is a Földön van. Egyazon helyszínen van a kettő, csak különböző "síkon".
Az Isteni energia a belsőnkben van, az a megfighatatlan, láthatatlan, metafizikai tényező.
A Sátáni a megjelenés, a látható, az anyagi, a fizikai tényező.
A Sátáni dolgok megfelelnek a fizikai törvényeknek, a világi szabályoknak.
Az Isteni dolgok ennél sokkal teljesebbek, egyszerűbbek, határtalanabbak. Ellent tudnak mondani a fizika és az ismereteink által behatárolt szabályoknak, ezek keretrendszerének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!