Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezek mit érdemlek meg? Mi jár...

Ezek mit érdemlek meg? Mi jár nekem?

Figyelt kérdés

Ha a vágy bűn, akkor bűnös vagyok, mert arra vágytam, hogy megtaláljam helyem eme nagy világban. Kerestem helyem, hogy legyek valaki mellett. Erre csak olyanok jöttek az életembe akivel még csak közös jövő sincsen vagy nem akart tőlem semmit. Visszautasításokkal ostorozta lelkem melytől sebei csontig hatolva mélyek. Lelkileg fázom a magánytól. Minél több az elutasítás, annál fagyosabb a lelkem és fájdalmas a lét, mint a lefagyott végtag mozgása.

Másik vágyam az volt, hogy tegyek valamit a világért egy hivatás által. Nem akartam gazdag, de vágytam arra, hogy biztosan meglegyen minden napi kenyerem és ha lesz családom, úgy nekik is. A világ is elutasít egyfolytában. Hiába valóság az egész lét. Pedig sosem akartam gazdag lenni, mert vagyont is nyűgnek látom. A kényelem rabsága, fenntartása és őrzése miatt. A sírba pedig úgyse viszem.

2021. máj. 11. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit ide leírtál, az (amennyiben nem troll kérdés) az elkeseredésed szüleménye, semmi logakai alapja nincs. Már a legelső sorban megbukik, amit írsz, mert senki nem tartja bűnnek azt, hogy vágysz arra, hogy megtaláld a helyed.

A működőképes emberi kapcsolatokhoz mindkét félnek tennie kell. Bár a többieket okolod, hogy visszautasítanak, gondolkodj el azon, hogy valamit te se csinálsz jól, mert különben nem utasítana el mindenki. Ha már mindenáron vétkesnek akarod tartani magad, akkor tartsd magad azért, amin tényleg változtatni kéne, és ne azért, mert vannak vágyaid.

Amit a második részben írsz, arra meg azt tudom írni, hogy azért tartasz mindent hiábavalónak, mert annyira el vagy keseredve, hogy könnyebb lemondani mindenről, hogy ne fájjon a vágyakozás, amit az elérhetetlen dolgok iránt érzel, amit meg azért tartasz elérhetetlennek, mert el vagy keseredve, és nem feltétlen azért, mert tényleg azok is.

Azt kérded mit érdemelsz, hogy mivel vezekelj. Például kezdheted azzal, hogy elgondolkodsz az összes eddigi visszautasításon, ami ért, és megállapítod az okokat, és összefüggéseket keresel, hogy hol rontottad el, mert kettőn áll a vásár, nem csak a világ hibás. Meg vezekelj azzal, hogy keresel magadnak egy hivatást.

2021. máj. 11. 17:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos nem troll kérdés.

Tenni mindig teszek érte. Részemről okés. Csak a másik fél részéről már nem. Csak havernak/barátnak/ismerősnek vagyok jó? Ahhoz bezzeg elég jó vagyok? nem vagyok több, mint az a tipikus ember, akit bedobnak a barátzónába amjd lelki szemetesládaként használnak? Csak ennyi vagyok? Néha úgy érzem, hogy kezdek azonosulni egy nagy költőnkkel, aki hasonló cipőben járt. Csak egy bizonyos szintig lennék jó? A felett már nem? Baráti, haveri kapcsolataim működnek. De ez már nem akar működni. Miért nem akar? Ehhez már nem vagyok eléggé szimpatikus, nem vagyok eléggé jófej?

Munkahelyen pedig csak csicskáztatásra vagyok jó? Semmi másra? Csak erre vagyok jó? Egy eldobható, jelentéktelen gyalogos a sakktáblán? Arról nem is beszélve, hogy a munkatársak nem valódi társak. A társak azok, aki mellérendelt helyzetben vannak velem és egyenrangúak. Itt viszont alá- és főlérendelés van. Ezért a viszony alalpján nincsenek munkatársak, csak sok kisfőnök. Én meg ott vagyok a ranglétra legalján úgy hogy még a tanulók is felettem vannak.

2021. máj. 18. 08:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a barátaidnak, akikkel nem tudsz mélyebb szintre jutni, nincsenek mélyebb kapcsolataik, csak barátzóna mindenki, akkor ők nem igénylik azt, amit te szeretnél, és ezért nem jön létre a párkapcsolat vagy igaz barátság. (Nem tudom melyikkel van pontosan gondod, gondolom mindkettővel.) Ha az ő életükben van ilyen, csak ezt a szerepet más tölti be, akkor igen, akkor úgy tűnik valamiért csak erre vagy jó, hogy a saját szavaiddal éljek. Valamiért megragadsz ezen a szinten.

A munkarendi hierarchián nem tudsz változtatni, csak feljebbmászni a ranglétrán. Nem ismerlek, nem tudom hogy dolgozol, így nem tudom megmondani, hol csinálod rosszul.

Ha értékes akarsz lenni mások szemében, akkor azért valamit tenned kell. Lehet, hogy eddig nem a megfelelő emberekkel barátkoztak, de az is lehet, hogy nem vagy elég jó abban, amit szeretnél. Először rá kell jönnöd, mi okozza a problémát, hogy hol a hiba. Ez most egy semmit nem érő tanács, de mivel nem ismerünk, nem tudjuk megállapítani. Ha itt az oldalon akarsz segítséget, akkor több információt kell írnod, sokkal többet. Valahogy próbáld meg rendszerezni magadban, hogy mi van, és írd ki több kérdésben, mindegyik kérdés egy másik szituáció, mert ez így túl általános.

2021. máj. 19. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!