Kesztyűben intézitek a bevásárlást?
Semmi, mi lenne? Kézfertőtlenítő, ami még hazafele úgyis többször lesz, aztán ennyi. Semmi értelme paranoidnak lenni.
Ha nem sérült a kezeden a bőr, és meg tudod állni, hogy az arcodhoz, hajadhoz nyúlkálj, akkor nem szükséges. Én azért szoktam felvenni egy szándékosan kényelmetlen kesztyűt (hajfestéshez használatos nylon), hogy ne nyúlkáljak az arcomhoz. Ahogy felemelem a kezem, hogy mondjuk megvakarjam a szemöldököm, a kesztyűről eszembe jut, hogy nem kellene.
De a sima szappanos kézmosás tökéletesen elegendő. A szappan lebontja a vírus lipidburkát, onnatól kezdve nem képes replikálódni, szóval problem solved. Ha nem lehet kezet mostni, akkor kell alkoholos fertőtlenítő, ami ugyanezt teszi
Kérdező!
Eddig is voltak vírusok. Le merem fogadni olyanok is aminek egyelőre létezéséről sem tudunk.
Ez nem zavar?
Nem használok kesztyűt, mert idegesít, nem tudok benne rendesen fogni. Ugyanez van télen is, inkább lefagy a kezem, de nem veszem fel.
Én tizenéve hordok magamnál kézfertőtlenítőt és egész életemben alap volt, hogy vásárlás/utazás után azonnal fertőtlenítek.
#15 Eddig is zavart. Csomagoltat veszek, vagy otthon megcsinálom (péksütik)
Az eddig is undorító volt, hogy az emberke jobb esetben zsepibe kifújja az orrát, majd végigtapizza a kenyeret, majd egy másikat, harmadikat is. A zöldséget, gyümölcsöt értelemszerűen megmosom, de a péksütiknél ez nem járható út. Én itthon szoktam kenyeret sütni, a legritkábban veszek péksütit boltból.
Csomagolt termék esetén nem zavart, amúgy zavarna (például pékáruknál), de mit ér a kesztyű, ha utána megeszed és a szádba rakod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!