Bevásárláskor rám szólhat az eladó, ha felbontok egy terméket? (öblítő, tusfürdő stb.)
Figyelt kérdés
Ezeknél a termékeknél így lehet eldönteni, hogy megveszem avagy sem. Sokan meg szokták szagolni vásárlás előtt. Az a kérdés, hogy ezt "hivatalosan" is szabad? Szólhatnak ezért?2020. okt. 4. 13:02
1/17 anonim válasza:
Hivatalosan nem szabad természetesen, és igen, rád szólhatnak.
2/17 anonim válasza:
Hivatalosan, ha kibontod, akkor meg kell venned. (Vagy te megvennél olyan terméket, aminek bontott a csomagolása???)
3/17 anonim válasza:
En ebbol a kettobol megvennem. Ezekbe nem lehet semmi olyat csinalni.
De volt h a szemem elott nyitott ki egy 60 koruli idiota egy tormakonzervet...aztan visszazarta es visszatette a polcra.
4/17 A kérdező kommentje:
#2 ezeknél a termékeknél nem látszódik, hogy ki voltak e már nyitva. Bajuk se lehet.
2020. okt. 4. 13:10
5/17 anonim válasza:
Igazàból lehet mert érintkezik levegővel
De én is megszoktam szagolni és szerintem mindenki. Bàr én úgy szoktam hogy körbenézek hogy eladó ne legyen ott
6/17 anonim válasza:
Igen, szólhat és jogosan is teszi azt.
7/17 anonim válasza:
HA valaki kinyitja, akkor ki is tud belöle venni valamennyit, illetve a szavatossági idö is csak a bontatlan termékre érvényes.
8/17 anonim válasza:
Van amúgy bárki aki úgy vesz meg egy tusfürdőt hogy előtte nem szagolja meg??
sztem az eladó látott már elég ilyet,nem fog rád szólni hiába nem szabad
9/17 anonim válasza:
Szavatossági idő tusfürdőnél, meg bontatlan termék? Ez szerintem baromság. Utóbbi a légmentesen lezárt termékekre vonatkozik. Nem tudom, ez szabályozott terület-e, de szerintem teljesen normális, és ha ilyet veszek, nem zavar, hogy előtte szagolgatták. Talán a címke színe alapján válasszon az ember?
10/17 anonim válasza:
Hivatalosan ezeknek felbontástól ketyeg a szavatosságuk, tehát kötelezhetnek, hogy kifizesd amit felbontottál. Gyakorlatilag az ilyen kategóriájú dolgok olyan hamar cserélődnek, hogy senki nem törődik ezzel, mert max pár napot tölt a termék a polcon, úgysem romlik meg. Drágább dolgoknál, pl arckrémnél viszont már szoktak figyelni. Meg nem mindegy, hogy csak kinyitod, vagy meg is nyomkodod, hogy kijöjjön belőle a cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!