Ha a banki ügyintézőnk megegyezés nélkül tegez minket, akkor mi is tegezhetjük?
(Elnézést, ha rossz kategóriába írok.)
Adott egy 60-as éveiben járó banki ügyintéző, akihez kerültünk a férjemmel. Mi a 30-as éveink elején járunk. Engem nagyon zavar, hogy becézve szólít minket, úgy tegez, mintha a szomszédja unokái lennénk.
Nagyon a nyelvemen van, hogy rákérdezzek, hogy mikor ittunk pertut, de így is olyan silány munkát végez, hogy félek, ha magunkra haragítom, sose fogunk előre jutni az ügyeinkben. (Jelenleg ő az egyetlen lakossági finanszírozó a banknál.) Ilyenkor mi a teendő? Szorítsam össze a fogam és magázzuk? Tegezzem? Csókolomozzam és tetszikezzem, hátha észreveszi magát?
Értem, hogy fiatalabbak vagyunk nála és kedvességnek is vehetném, de ez annyira lekezelő viselkedés. Mégiscsak pénzügyi kérdésekkel fordulunk hozzá ügyfél-ügyintéző viszonyban.
"Igen, egyértelműen szimpatikusak vagyunk neki, de amikor a férjem fejére nyom egy barackot (!!), akkor úgy gondolom, hogy durva szinteket ugrott át."
Miiiiiiiiiiiiii?????????????????
A banki ügyintéző az ügyfél (egyébként: családapa) fejére barackot nyomott????
Ez Magyarországon történt? Melyik banknál? Melyik városban?
10-es: Igen, ezerszer visszapörgettem a fejemben, hogy vajon megbeszéltük-e a tegeződést, de nem hiszem. Hiszen akkor mondta volna, amikor egyértelműen magáztuk, hogy "hívjatok már végre Irénkének" vagy valami hasonló. A férjem is a tegeződésen és néha a bankváltáson gondolkodik.
11-es: Igen, jól olvastad. Mondta neki a férjem, hogy ezt ne és elmentünk. Győr, egy Takarék Bank.
Micsoda?
Én is Győrben élek! :-)
Egyre kíváncsibb vagyok erre, írok privátot!
Akkor eleve rosszul írtad ki a kérdést. Itt nem a tegeződés a probléma, hanem az ügyintéző viselkedése. A kettő nagyon nem ugyanaz, de te a viselkedését a magázás fenntartásával akarod visszafogni.
Nem tiszteletlen aki tegez, ezt ne sarkítsd ki erre, az viszont fontos, hogy hogyan.
"Barackot nyomott a fejére", ez megengedhetetlen viselkedés, el tudom képzelni a körítést hozzá ahogy közvetlenkedik. De ez nem a tegezéstől van.
Én gondolkodás nélkül ügyintézőt váltanék. Ez egy percig nem lenne kérdés.
Tegezhetitek!
Oh, bocsi, TehezheTIK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!