Utálok prezentálni. Hogyan csökkentsem az izgalmat?
Köszönöm! Amúgy nekem az még nagy félelmem, ha közben elcsuklik a hangom.. észrevettem, hogy a mondandóm elején kicsit remeg a hangom. Vajon ezt más is úgy hallja, mint én belülről?
Egyébként igen, online prezentáció lesz, csak a kamerát kötelező bekapcsolni, mert így is kevesen vagyunk a szakon és hülyén nézne ki, ha pont én nem kapcsolom be a kamerát, aki bemutat.
Eléggé magamra ismertem most, őszintén szólva. Gimiben is tudtam ilyenen izgulni, de most egyetemen kezdtem el szinte csontra ugyanezt érezni. Idén van egy olyan tárgyam, ahol minden órára kell ppt készíteni, és bárkit felszólíthatnak. Nekem nagyon stresszes, de annyi könnyebbséget kaptunk, hogy eddig nem kellett hozzá kamera, és remélem azért ez még marad így az utolsó pár hétre..
Sajnos volt olyan, hogy majdnem elcsuklott, illetve remegett a hangom, de szerencsére senki nem tette szóvá a ~30 emberből. Legalábbis nyilvánosan :D nagyon rossz állapot, de nekem az szokott segíteni, hogy óra előtt is ráhangolódom, gyakorlom, hangosan is, és így egy kicsivel jobb.
Az első pár alkalommal felolvastam a ppt-ből előre megírt szövegem, de mára már elhagytam, de mankónak jó volt.
Esetleg ha egy finomabb teát iszol az előadás előtt? Nekem volt már rá példa, hogy szerencsére bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!