Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Utálok prezentálni. Hogyan...

Utálok prezentálni. Hogyan csökkentsem az izgalmat?

Figyelt kérdés
Olyan szinten izgulok bármilyen bemutató előtt az egyetemen, hogy a napokkal a bemutatás előtt már aludni sem tudok rendesen. Amikor eljön a nap, egész nap rossz kedvem van, étvágyam sincs, volt, hogy a hányinger kerülgetet. Nem tudom, hogyan tudnám ezt leküzdeni... két hét múlva megint kell prezentáljak egy tantárgynál és már előre félek... Mindig ilyenek vannak a gondolataimban, hogy a többiek biztos röhögnek magukban, csak merik kimutatni, félek attól is, hogy ha valaki belekérdez valamibe és nem tudok válaszolni rá... egyszóval: káósz.. Mit tegyek?

2021. ápr. 26. 21:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Amúgy nekem az még nagy félelmem, ha közben elcsuklik a hangom.. észrevettem, hogy a mondandóm elején kicsit remeg a hangom. Vajon ezt más is úgy hallja, mint én belülről?

Egyébként igen, online prezentáció lesz, csak a kamerát kötelező bekapcsolni, mert így is kevesen vagyunk a szakon és hülyén nézne ki, ha pont én nem kapcsolom be a kamerát, aki bemutat.

2021. ápr. 27. 15:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé magamra ismertem most, őszintén szólva. Gimiben is tudtam ilyenen izgulni, de most egyetemen kezdtem el szinte csontra ugyanezt érezni. Idén van egy olyan tárgyam, ahol minden órára kell ppt készíteni, és bárkit felszólíthatnak. Nekem nagyon stresszes, de annyi könnyebbséget kaptunk, hogy eddig nem kellett hozzá kamera, és remélem azért ez még marad így az utolsó pár hétre..

Sajnos volt olyan, hogy majdnem elcsuklott, illetve remegett a hangom, de szerencsére senki nem tette szóvá a ~30 emberből. Legalábbis nyilvánosan :D nagyon rossz állapot, de nekem az szokott segíteni, hogy óra előtt is ráhangolódom, gyakorlom, hangosan is, és így egy kicsivel jobb.

Az első pár alkalommal felolvastam a ppt-ből előre megírt szövegem, de mára már elhagytam, de mankónak jó volt.

Esetleg ha egy finomabb teát iszol az előadás előtt? Nekem volt már rá példa, hogy szerencsére bevált.

2021. ápr. 27. 16:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Tea nekem nem segít, viszont úgy vettem észre, hogy ha rágózok előtte kicsit, akkor csökken a stressz, szorongás. Nem hittem előszőr, hogy a rágózás csökkenti az izgalmat, de valami tényleg van benne.. ugyan a nagy izgalom nem ment el, de valamit segített.
2021. ápr. 27. 19:49
 14/16 anonim ***** válasza:
61%
Nálam annyira durva volt ez a félelem, hogy emiatt hagytam inkább abba az egyetemet. Mindenkiből vezető igazgatót akarnak gyártani, nem nekem való ez.
2021. máj. 2. 18:21
 15/16 anonim ***** válasza:
38%
Azért félsz, mert nem vagy elég felkészült. De írtad is, hogy félsz, hogy belekérdeznek.
2021. máj. 3. 10:47
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amúgy a legzogyakorlatok sokat segítettek, de persze ez se biztos, hogy mindenkinél beválik csak egy tipp. Előtte leülök, a legzesemre koncentrálok, elmondom hangosan vagy magamban párszor, hogy sikerülni fog és igenis képes vagyok rá. Én hétfőn tartottam prezentációt ( nekem is kamerás volt) és nekem segített, hogy előtte az előbb felsorolt dolgokat tettem. + fontos szerintem hogy kényelmes ( de nyilván nem pizsama) típusú ruha legyen rajtam, mert a feszulos ruha csak egy plusz dolog ami feszültté tesz ilyenkor
2021. máj. 4. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!