Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki magyarként "megbukik" az...

Aki magyarként "megbukik" az állampolgársági teszten, az valójában nem is magyar?

Figyelt kérdés

Öcsémnek most kellett kitöltenie egyet, illetve az egész osztályának. A tanár előzetesen azt mondta, hogy aki ezt magyarként nem teljesíti sikeresen, annak már csak illemből is illene elhagynia az országot. Öcsémnek (meg még pár osztálytársának) nem lett meg, amire kaptak is egy egyest, és a tanár úgy leszidta őket, hogy az életkedvük is elment. Kíváncsiságképpen én is kitöltöttem, mert öcsém le screenshot-olta a kérdések teszt közben. 50 kérdés volt, 17 lett jó nekem, tehát 34%-ot értem el rajta. 50%-tól sikeres. Akkor ezek szerint mindenkettőnkenk tipliznünk kellene, mert nem vagyunk jók történelemből és nem érdekel minket a politika? Más jellegű kérdés csak 1-2 volt ezen kategóriákon kívül.

Ez tényleg így működik? Attól magyar valaki, hogy a történelemmel és politikával tisztában van?

2021. ápr. 26. 21:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
Az állampolgársági teszt inkább lexikális tudás, na de inkább bedobnék magyarból egy felsőfokú magyar nyelvvizsgát, szerintem lenne gond.
2021. ápr. 27. 08:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a tanárodnak kellene tipliznie, mert a magyarságtudat rombolását segíti elő fejlődésben álló jellemmel bíró embereken tömegesen! Minden ember másként magyar - és gyökérség sablonokat felállítani arra, hogy ki, mitől lehet magyar.

Itt vagyok például én!

Pontozzatok le nyugodtan, de én nem hordom márciusban a hátizsák nagyságú kokárdát, nem bámulok a Duna parton augusztus 24-én, mint egy tahó, - aki életében először látott katonai járművet, alakzatot díszelegni. Nem vagyok igazi magyar!

Ennek ellenére az év 365 napján bármikor megcsörren a telefon, megyek és végzem legjobb tudásom szerint a feladatomat hivatásos katonaként annak ellenére is, hogy nem vagyok magyar.

Rühellem, amikor néhány tudományoskodó tahó próbálja bemagyarázni másokba, illetve próbálja folyamatosan bebizonyítani másokról, hogy mennyire és mitől magyar!

Abba meg külön bele tudnék rúgni szívem szerint kettőt, aki ezt oktatási anyagként szentesíti vagy számon kéri úgy, hogy még osztályozza is! Lehet, hogy jó képességű, a közösség számára rendkívül orvos lehetne abból az emberből, akit ilyen hülyeségekkel aláznak, de ha folytatódik ez a morális lezúzás, - mert ezt mindennek lehet nevezni, csak magyarság tudatnak nem, - akkor nem kell csodálkozni, hogy tovább fog erősödni a kivándorlási kedv.

2021. ápr. 27. 10:11
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

ki nem allhatom az ilyen “ki a magyarabb” embereket mint ez a tanar.

az embernek illik tisztaban lennie a hazajat illeto kerdesekkel es alapmuveltseggel, de megmondani hogy a honfitarsad nem magyar, vagy nem kene az legyen, nagyon gaz.

2021. ápr. 27. 10:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Ñèm måđår.
2024. ápr. 11. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!