Ha külföldön élő magyarként akarok jelentkezni egy magyar egyetemre úgy hogy nincs magyar állampolgárságom akkor mi a teendő?
Még van 3 félévem gimiből és utána ideje egyetemre menni. Pszichológiát szeretnék tanulni az Eötvös Lóránd egyetemen vagy Jogot a Corvinus egyetemen, ha minden összejön. A kérdés jól összefoglalja a körülményeket, de még azt szeretném tudni hogy a pl 400 pont (ami ugye a bejutáshoz lenne szükséges valahová) mit takar magában? Pár kérdést olvastam arról hogy milyen érettségi eredmények kellenek X pont eléréséhez de mivel külföldön tanulok nekem ez teljesen kínai. Itt nincs érettségi és teljesen másképp veszünk minden tantárgyat. Viszont felteszem ha külföldről jelentkeznék akkor felvételit kell írnom és akkor az szerint lesz eldöntve hogy bejutok-e vagy sem. Utóbbiról olvastam az ELTE PPK hivatalos oldalán de nem egészen értettem hogy most végülis hogy van. Valamint egy ismerősömtől hallottam hogy első diplomáig államilag támogatott az egyetem (tandíj), de mivel nem. vagyok, magyar állampolgár így felteszem erről lecsúsztam. Végül azt szeretném tudni hogy tudok-e jelentkezni magyar nyelvű képzésre is külföldről, valamint a felvételi megírásához majd oda kell utaznom?
Elnézést ha rosszul fogalmaztam meg ezt az egészet de rengeteg dolog homályos bennem ezzel kapcsolatban. Minden választ előre köszönök.
De miért nem olyan szakra mész amivel el is tudsz majd helyezkedni?
Amúgy meg csak akkor támogatott a tandíj, ha eléred a szükséges ponthatárt. Ráadásul pszichóhoz és joghoz is kell emelt érettségi.
ha a felvételi tájékoztatóban nincs benne, akkor hívd fel a felvi ügyfèlszolgálatát, szerintem ők tudnak segíteni
ha elakadsz nyugodtan írj, segítek ha tudok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!