Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miből könnyebb leérettségizni...

Miből könnyebb leérettségizni emelt szinten ha szinte a 0-ról akarok felkészülni a jövő évi vizsgára? Magyar vagy történelem?

Figyelt kérdés
2001-ben érettségiztem,akkor 4-es lett mindkettő
2014. júl. 4. 19:29
 1/10 A kérdező kommentje:
ez mellett középfokú nyelvvizsgát is akarok ez alatt az idő alatt
2014. júl. 4. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Amelyikhez nagyobb kedved érzel. Mindkettő nehéz.
2014. júl. 4. 19:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Mindkettőt szeretem...
2014. júl. 4. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Hittanból a legkönnyebb. Azt ajánlom.
2014. júl. 4. 19:57
 5/10 A kérdező kommentje:
nekem magyar vagy töri kell
2014. júl. 4. 19:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem töri, ott az volt ami volt, kevésbé magadnak kell szőni a dolgokat mint irodalomban és az sem hátrány, hogy használhatsz atlaszt.
2014. júl. 4. 20:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Emelt szinten nem használhatsz atlaszt, irodalomból könnyebb mert oda csak sokat kell olvasni...
2014. júl. 4. 21:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem töri, mert a magyarhoz rengeteg könyvet el kell olvasnod, és A törit úgy is megírod kettesre, hogy semmit se tanulsz... Kicsit beleolvasol a dolgokba a plusz 50 pontot simán eléred
2014. júl. 6. 00:22
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! én is a töri felé húztam,az jobban is érdekel,ergo könnyebben tudom majd megtanulni is.. ajánlanátok tankönyveket?
2014. júl. 6. 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem minden eddigi válasz volt igaz.

Teljesen más a két érettségi.

A magyar nyelv és irodalom emelt érettségihez nagyon olvasottnak, műveltnek kell lenned, nagyon jó szókinccsel kell rendelkezned, mind a négy Mohácsy könyvet nagyon kell tudnod. A javítótanáron rengeteg múlik.

A történelem emelt szintén nem könnyű. Én ilyet csináltam, csak franciául. Ehhez tudnod kell 4 év anyagát, évszámokat fejből, világosan fogalmazni. Atlaszt nem használhatsz az első részhez, csak az esszéíráshoz (ahhoz pedig vajmi segítség, mert amiket ki tudsz abból nézni, gyakorlatilag fejből mennie kell)

A 4 Száray-s könyvből fel lehet rá készülni, de MINDENT tudni kell gyakorlatilag, a magyar nyelvű emelten is apróbetűs részt kérdeztek ebből a könyvből.

Írj ha van kérdésed.

2014. júl. 10. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!