4 millió beoltott esetén a sport és kultúrális rendezvényeken nemcsak, hogy részt vehetnek a beoltottak, de nem is kell maszkot hordaniuk. Nem úgy volt, hogy a beoltottak is pontosan ugyanúgy fertőznek és az 1. oltás nem is ad akkora védettséget?
Jól át van ez gondolva? Valóban az a megoldás, hogy
1. Agyatlan tempóban mindent kinyitunk
2. A beoltottaknak irreális nagy többletjogokat adunk?
7 ráadásul ugye a maszk nem a viselőjét védi, hanem állítólag a többit. Akkor minek is a maszk az oltatlannak? Őt nem védi, aznoltottat tőle nem kell védeni.
Ez nem más mint a sárga csillag, modern kivitelben.
"Egy zárt helyiségben, ahol mondjuk többszázan vannak, nem kell maszk, ellenben az utcán, ahol mondjuk elvétve van 1-2 ember, kell?"
De. És rengeteg olyan törvény/szabály van, amit hülyeségnek tartok. Jó autóval, jó sofőr, ott ahol még véletlen az út is jó, miért nem mehet 200-zal? Ha van egy idióta, akiről mindenki tudja, hogy sosem lesz a társadalom hasznos tagja, és még a családjának sem kell, azt miért nem lehet agyonverni? Ha én egy szál miklósi kolbászban akarok sétálni az utcán (maszkban!) azt miért nem tehetem meg?
A probléma egyébként az, hogy ha úgy lenne szabályozva, hogy forgalmas és kevésbé forgalmas helyek külön, akkor nem tudsz rá konkrét számot mondani, hogy mi forgalmas, vagy mi nem az. Ugyanakkor továbbra is kétlem, hogy csak és kizárólag azért megbüntettek volna valakit, mert valóban kihalt helyen nem volt róla maszk. Azt sokkal inkább el tudom képzelni, hogy megbüntettek valakit a rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt, mert mondjuk szóltak neki a rendőrök, hogy legyen kedves vegye fel a maszkot, mire ordenáré kedvesédesanyukázás volt a válasz, amire esetleg a rend éber őrei kicsit másképp álltak az illetőhöz. Persze a kis barátai előtt nem volt akkora lány, hogy bevallja ezt a tényt, és ráfogta a maszkra... (Igen, tudom, mindenkit legalább 3x büntettek már meg...)
14: te gondoltad 2 éve, hogy ilyen racc-facc bezárnak, és megtilthatnak mindent?
Eddig azt hittem volna, ilyen csak az akkora járványok esetében lehet, mint a járvány c. filmben, vagy korábban a Dustin Hofmann filmjében.
Akkor ti hogyan csinálnátok?
Most 2 lehetőség van:
- a nyájimmunitás eléréséig a már oltottakat engedik ide-oda,
- a nyájimmunitás eléréséig senki sehova.
Ettől függetlenül a kormány egy bohóc 🤡
Így:
Oltottak és oltatlanok közt nincs megkülönböztetés a szolgáltatások tekintetében
A korlátozások feloldása lassan, lépcsőzetesen történik
De ha nem teszel különbséget, akkor MINDENKINEK KÉSŐBB lehet biztosítani a mozgolódást.
Nomeg amilyen birka az ember, sokkal kevesebben oltatnának.
Pedig az oltásellenesek magyarázzák már meg, szerintük miért nincs ma tömegesen torokgyík, feketehimlő, járványos gyermekbénulás és a többi...
"Pedig az oltásellenesek magyarázzák már meg, szerintük miért nincs ma tömegesen torokgyík, feketehimlő, járványos gyermekbénulás és a többi..." Felesleges, oltásellenes ismerősöm érvei negyed óra alatt, időrendben
"oltás méreg"
"régen is volt koronavírus"
"ő csinált statisztikát és nem halnak meg annyian" (nem mertem rákérdezni, mindegy)
"nincsen koronavírus" (lásd fentebb)
"mindenki hülye, csak ő helikopter"
"oltással autisták lesznek a gyerekek"
"ő nem adatja be egyiknek sem"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!