Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kell elfogadni hogy...

Hogy kell elfogadni hogy "hülye" vagyok bizonyos dolgokhoz?

Figyelt kérdés

pl: Nem lesz belőlem szerintem orvos, motiválatlan is vagyok mondjuk, de ez a kisebb baj. Szerintem nincs hozzá megfelelő eszem, ahogy rengeteg más dologhoz sem. Pl: Mérnők sem leszek.

Ezeket nem úgy írom hogy egyetemre járok. (gimi)

Mostanság olyan butának érzem magam,régen legalább a tananyag ment foglalkozás nélkül, már az sem nagyon.

2021. ápr. 25. 15:31
 1/2 anonim ***** válasza:
A gimi egyre nehezebb lesz ez tény. Ez tök természetes, ha nem szeretnél orvos vagy mérnök lenni, lehet, hogy te humán beállítottságú vagy és pl a töri, magyar megy jobban. Ne keseredj el, még bőven van időd ki találni, hogy mi lesz a foglalkozásod
2021. ápr. 25. 15:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát ehhez csak annyit tudok javasolni, hogy foglalkozni "kell" vele.

Minél gyakrabban, minél többet olvasol (nem tanulsz, csak olvasod) egy témával kapcsolatban, annál több ragad rád.

Ha megengeded, leírok egy saját példát:

Elkezdtem edzeni, sportolni, figyelni a kajára.

Szabadidőmben annyi cikket és könyvet olvastam el ezzel kapcsolatban, hogy úgy éreztem máris közeledek egy dietetikus vagy egy személyi edző tudásának szintjére. :D (persze nem, mert minél többet tud egy ember, annál inkább úgy érzi, semmit sem tud).

De emiatt, mert valamiben a sok olvasással gyakorlatot és tapasztalatot szereztem (egy dolog mondjuk le volt írva 3 cikkben is egymás után + ezt még rögzítettem azzal is az agyamban, hogy ide gyakorira válaszolgattam oldal hosszúságnyi szövegben a sport kategóriában) persze hogy megragad az emberben. Naphosszat tudtam/tudnék mesélni ezekről, pedig nem leültem és bemagoltam.

Később a pályaválasztásnál is ezt az irányt választottam, ahol - talán mondanom sem kell - sokkal könnyebben rögzült a leadott tananyag, mondhatni csak ismétlés volt sokszor amit órán vettem. :)

Amit javaslok: olvasni-olvasni! És azt próbáld meg elmesélni valakinek, vagy írd le magadnak, mintha naplót írnál!

És ami a becsapós rész szokott lenni: ha egy témában olyanba botlasz, ami már ismerős, sose ugord át! Hiába vagy vele úgy, hogy "jaaa, ezt már vettem, ez világos", nem számít, legalább csak olvasd egyszer végig újra.

Garantáltan be fog vésődni a fejedbe. :)

2021. ápr. 25. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!