Mennétek vidékre ha csak ez a lehetőségeket lenne?
A párommal lassan családalapításon gondolkodunk, és szerettünk volna az országban kicsivel nyugatabbra költözni, de erre egyelőre nincs mód. És lehet hogy soha nem is lesz, tekintve az ingatlanárakat. Több 10 milliós adósságba pedig nem akarjuk magunkat verni egy 50 nm-es kis lakásért. Elég nehéz téma.
Na most viszont, itt keleten (megyeszékhely), lenne egy családi ház ahova tudnánk költözni. Lenne rajta mit csinálni, de alapvetően jó állapotban van. És a fő gond: hogy révén keleten vagyunk, itt silány az állásfelhozatal, és a fizetések is alacsonyabbak. Ráadásul messze van ide minden; ha Budapestre vagy a Balatonra akarnánk menni, a fél országot át kellene utazni, errefelé pedig nem sok a látnivaló. Úgyszólván unalmas az élet. És azt hiszem a majdani gyerekünknek sem lenne feltétlen jó ha a világ végén nőne fel.
Lehetőség van még külföldre mennünk, de max 1-2-3 évre, mert itthon jobban érezzük magunkat, és a családjaink is itt vannak.
Ti mit tennétek?
F
Én maradtam keleten. A gyerekek imádják a kertet, nyáron be sem akarnak jönni, medence, trambulin, csúzda... és mindenkinek van saját szobája a házban, saját tere. Olyan iskolába irattam a nagylányom és majd a kicsi is ide fog járni, ami ad lehetőséget a világlátásra (télen sítábor Franciaországban, tavasszal Anglia és Írország, márha nincs covid), igyekszem hasonló gimit is találni, valamint az egyetemen is ott van az Erasmus.
Budapest 2,5 óra pályán, Balcsi se több 5 óránál, szerintem bírható. Az meg erős túlzás, hogy nincs látnivaló keleten. Nem értek egyet a világvége kijelentéssel.
Ha jó a környék, szerintem a családi ház a legjobb a gyereknek, és a lehetőségeket meg lehet fogni, csak nyitott szemmel kell járni.
"a lehetőségeket meg lehet fogni, csak nyitott szemmel kell járni."
Ez rendben is lenne, csak épp ismeretséggel nem rendelkezem itt. Kb senkit nem ismerek a páromon és a családján kívül, akiket 1 kezemen meg tudok számolni. Eleve nem is ide születtem, idegen vagyok ebben a városban. Sajnos senkinek nem vagyok jóbarátja/sógora, így szinte lehetetlen normális állást találni. Ezért nem tudjuk mit tegyünk.
Egyébkent Békéscsaba.
Pár év külföldi munka,addig ki adnám keleten a házat.
Majd haza jönnék,vennék egy kerteset nem messze BP-től és ha úgy van el adnám a keletit.
Igen, gondolkodunk a külföldön is. Egyelőre várunk mi lesz a COVID-al, mert sokmindent befolyásol. Kiadni nem tudjuk mert a "kedves Mama" tulajdonában van, aki másutt lakik és nagyon csökönyös. Ott áll üresen, arra vár hogy valaki a családból beköltözzön. De ha lehet inkább elkerülné mindenki.
#7, ott milyen az a környék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!