Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tartjatok felhaboritonak,h...

Nem tartjatok felhaboritonak,hogy a d pd futar elteszi a fennmarado osszeget azzal a jelszoval,hogy nem tud visszaadni?

Figyelt kérdés

Es errol a fennmarado osszegrol (azaz a kizsarol borravalorol) nem ir szamlat keszenzfizetesi bizonylatra? Az is jovedelemnek szamit.

Meg ki is irja a ceg az ugyfeltajekoztatoban,hogy a futar nem ad vissza. Azaz elismeri a rendszeres tobbletjovedelmet ,amit nem vall be a nav-nak.

Gyakorlatilag pofatlanul kizsarolja ezzel a tobbszaz vagy tobb ezer forintos borravalot?

Amikor az ugyfel nem akar borravalot adni es kieroszakoljak tole.

A g ls mindig visszaad pontosan szo nelkul.

#Dp d futar
2021. ápr. 13. 13:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%
Van még aki kp-ban fizet ilyen esetben?
2021. ápr. 13. 14:44
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Így már én is jártam de az a max 100-200 forint nem gáz, sokszor mondom is hogy inkább hagyja rakja el.

Borravalózni sima futároknak direktbe nem szoktam, csak kajásoknak.

Eddig nem is tudtam hogy nem kötelesek váltani, hiszen 90%-ban általában próbálnak visszaadni, és látom is a bukszát hogy miből tud válogatni...

2021. ápr. 13. 14:55
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

11

Persze, szerintem az utánvételesek nagy része még kpben fizet.

Az öregek (nyugdíjasok) közül még többen, mert kpben kérik még sokan a nyugdíjat.

2021. ápr. 13. 14:56
 14/16 anonim ***** válasza:
90%
Bár nem futárként dolgozom, de rendszeresen kell számlák díját összeszednem. Az utolsó 10 forintot is vissza szoktam adni, de nagyon idegesítő hogy mindenki 5, 10, 20 ezressel akar kifizetni egy 2-3 ezer párszáz forintos számlát. Az meg csak egy plusz, amikor a számlák töbsége 90ft-ra végződik... Megértem a dpd hozzáállását, sőt azt is megértem hogy a buszsofőr is miért nem köteles visszaadni. Egyszerűen lehetetlen házról házra (megállóról megállóra) járva, biztosítani azt hogy mindig legyen elegendő apród. Jó mondjuk én beugrok a boltba aztán veszek egy 20-sal v.mi apróságot (tuti örülnek nekem), de ezt egy futár/buszsofőr nem mindig tudja megtenni..
2021. ápr. 13. 16:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem erőszakolnak ki semmiféle borravalót. Amikor megrendeled a terméket, pontosan tudod, hogy mennyibe fog kerülni. Több napba telik, mire kiszállítják, ez idő alatt bőven van időd pénzt váltani, és fizethetsz forintra pontosan, ha nem akarsz borravalót adni.
2021. ápr. 13. 17:02
 16/16 anonim ***** válasza:
42%

Kiszámolod forintra a számára járó összeget és mehet a gennybe!

Le lehet pontozni, de lehet így is viszonyulni olyan emberhez, aki tudatosan ver át időről-időre!

2021. ápr. 14. 09:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!