Miért olyan nagy baj, hogy 21 évesen még nem volt senkim?
21 éves lány vagyok és még nem volt párkapcsolatom. Tipikus történet, hogy akinek én tetszettem az nekem nem, akitől pedig én szerettem volna valamit… az nem is tudott róla, mert nem mertem vele soha közölni, de tény, hogy maguktól nem is közeledtek hozzám. Nem vagyok csúnya lány. 172cm magas vagyok, 55 kiló és sötétszőke hajam, kék szemem van. Nem csak a szépfiúk tetszenek, nem magas elvárás az oka. Az mondjuk fontos, hogy okos és intelligens, ápolt legyen. Az is számít, hogy a zsánerem legyen, de a zsánerem nem azt jelenti, hogy hibátlan. Szerelem és vonzalom nélkül nekem nem menne a párkapcsolat.
Sosem tudtam még közel kerülni sem fiúkhoz. Nem is flörtölgettem valami sokat. Általában 2-3 évvel fiatalabb srácok akarnak tőlem valamit, fogalmam sincs, hogy miért.
Most is tetszik egy szaktársam, de nem merek nyitni irányába. Azt feltételezem, hogy ha érdekelném, akkor ő már lépett volna, mivel egy nyitott, nem szorongó alkat. Valószínűleg nem érdeklem “úgy.” Kicsit lelombozó az egész, de az is, hogy azt feltételezem, hogy nem érdeklem a másikat, ezért inkább elkerülöm nehogy lebukjak, hogy bejön nekem.
A környezetem meg folyamatosan azt kérdezgeti, hogy miért nincs senkim. Anyám már azt is kitalálta, hogy biztosan van, csak titkolom előlük, még nőgyógyászhoz is el akart rángatni, hogy írjon nekem fogamzásgátlót, mert 21 évesen már biztosan szexelek. 🤣
A barátnőim is már mind elfogyasztottak 1-2 kapcsolatot, vagy az elsőben vannak. Úgy kezelnek néha, mint egy éretlen kislányt, aki nem tud semmit a férfiakról. Talán igazuk van, de nem esik jól.
Amikor rokonnak, távoli ismerősnek mondom, hogy nincs senkim, lesajnálóan néznek és eresztenek egy “ohhh”-t. Vagy azt mondják, hogy ilyen csinos lánynak már kéne lennie barátjának.
Lassan én is elkezdtem magamra aggatni a szingli címkéket, elkönyveltem magamat szerencsétlennek, akinek nincs senkije. Már ezért is szorongok, szorongok kezdeményezni, jeleket adni jelen esetben a fent említett fiúnak, mert az én koromban már olyan fura, ha nem volt senkim. Sokaknak azt is hazudtam, hogy már volt. Közben még meg sem fogtam senki kezét.
Mi köze bárkinek is ahhoz d.gnak e téged vagy nem?
Nekem durva lenne ha igy faggatnának rokonok vagy bárki.
Amit a 3. ír, szerintem egyáltalán nem igaz!
A párkapcsolat, ha vigyáznak rá, egy életre szólhat.
Nem véletlenül van 2-3-több barátja egy embernek, és egyetlen párja.
21 évesen még indokolatlannak tartom, de aggódnak, hogy minél idősebb vagy, annál nehezebb lesz párkapcsolatot kialakítani. Ennek jelei már látszanak is, kezded elveszteni az önbizalmadat.
No meg mindig "izgi" más magánéletében turkálni, ez is benne van.
“ 21 évesen még indokolatlannak tartom, de aggódnak, hogy minél idősebb vagy, annál nehezebb lesz párkapcsolatot kialakítani. Ennek jelei már látszanak is, kezded elveszteni az önbizalmadat.”
Őszintén? Én is aggódok magamért. Egyre jobban bezárkózok.
Ami még nagyon megkeseríti és nehezíti az egészet: Mindig tetszik valaki. Ezek nem hirtelen fellángolások, hanem évekig tartó szimpátiák. Nyilván nem szerelmek, hisz nem kapcsolat, csak nagyon tetszik a másik.
Ilyenkor annyira rá vagyok fókuszálva arra az adott személyre, hogy más jelentkezőt figyelembe se veszek.
Annál az adott személynél pedig lehet, hogy lenne esélyem, mert se buta se csúnya nem vagyok (nem tartom magamat annak), de egyszerűen annyira kínosan viselkedek a közelében, hogy mindig elszúrom. Nem merek próbálkozni náluk, ha ők beszélnek velem, akkor pedig elpirulok, remeg a hangom, ezerrel ver a szívem.
A kínos viselkedés nem tudom, mit takar, de lehet, ami neked kínos, másnak egyáltalán nem az.
Pirulás és szívdobogás még nem rontott el egyetlen kezdődő kapcsolatot sem :)
Próbálkozzon a fiú, neked csak engedned kell (nem, nem szexre gondolok)
Nem lehet, hogy a párkapcsolati témán túl is vannak gondjaid a társas kapcsolatok kialakításával? Extrém zárkózottság stb.
Lehet, egy pszichológust megérne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!