Külföldön élők! Nem volt furcsa, hogy nem az anyanyelveteken beszéltek?
Ha egyedül mentetek ki, és nem volt senkivel se nagyon magyarul beszélni, nem volt nehéz? Könnyen meglehetett szokni?
Kiszeretnék költözni, de mindig ez tart vissza, hogy más nyelven kell beszélnem. Mi van, ha nem jut eszembe egy szó, vagy félreértek valamit.
Mennyi idő alatt szoktátok meg?
Jajj nem kell ettől félni, inkább vicces szituációk szoktak kerekedni belőle :)
Én Spanyolországban dolgoztam egy cseh lánnyal, angolul beszéltünk a munkahelyen. Délután elaludtunk, majdnem elkéstünk a munkából és mikor felriadtam magyarul keltettem fel erre ő csehül válaszolt nekem félálomban :D Nagyon sok ilyen vicces sztori lesz. Nagy az esélye, hogy nem helyiekkel fogsz dolgozni, nekik is a második nyelvük lesz, sok a gabalyodás, de mindent meg lehet oldani, főleg a mai okostelefonos világban.
Szobát egyszer egy krigizisztáni nőtől béreltem, aki nem tudott angolul, ezért álladóan google translatel beszéltünk, ő bemondta a telefonjába, majd a fordítást kihangosította nekem. Soha semmi probléma nem volt. Sőt fodrásznál is voltam úgy, hogy nem beszéltünk egy közös nyelvet, szépen felhívta a lányát fordítani :)
Mar megszoktam. Van olyan hogy egy szo nem jut eszembe, akkor korulirom vagy talalok ra mas szot, de magyarban is van olyan hogy egy szo nem jut eszembe tehat ez nem egy nagy dolog.
En ugy jottem ki hogy alig beszeltem angolul es 1 ev alatt eleg jol belejottem. Most sem vagyok tokeletes angolbol de mindent elintezek es sose kertem forditot.
Lakhatsz olyan kornyeken is ahol sok a magyar es akkor lehet hogy magyarokkal laksz es veluk is dolgozol de valoszinuleg kihasznalnak majd, mert nem beszeled a helyi nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!