Hol lehet kapni NYUSZIFA? Mióta van NYUSZIFA ez csak egy ilyen dekorációs móka, vagy régi szokás?
"Hol lehet kapni NYUSZIFA?"
Nem tudsz ragozni?
Ezt te csinalod.
Vagsz nehany gallyat, vagy aranyvesszot, barkat, kifujod a tojast, kifested, raksz bele akasztot es raakasztod. Ennyi. De keszen is lehet venni akasztos muanyag tojast is, es minden evben ki lehet rakni.
A Németországban kialakult szokás, mely szerint húsvétra a fák ágait és bokrokat tojásokkal díszítik fel, sok évszázados hagyományra tekint vissza, bár a hagyomány eredete már a homályba veszett. Minden bizonnyal azzal hozható összefüggésbe, hogy a tojás a világ minden táján az élet egyik ősi szimbóluma.
A tojásokat a kerti fák és bokrok ágaira aggatják, illetve a levágott és a lakásba behozott faágakra. Bár a szokás leginkább Németországban és Ausztriában elterjedt, más, német befolyással rendelkező országokban is fellelhető. Ezek között van például Ukrajna, Lengyelország, Csehország, az USA-beli Pennsylvania egyes területei, de Magyarország is.
5
És én még azt hittem, hogy ezt én találtam ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!