Mi a véleményetek az öngyilkosságról, öngyilkos emberekről ?
Nekem rokonom lett öngyilkos. A tette előtt màr fél évvel is megpróbálta, de akkor nem sikerült neki. Beküldték a pszichiátriára, ahol hetekig bent volt és telefon sem lehetett nála. Mikor kiengedték onnan,akkor is csak azt hajtotta, hogy nem akar élni, legközelebb biztosra fog menni. A férje kb rettegésben élt, szinte nem is aludt, nehogy éjszaka tegyen magával valamit. Viszont egyik hajnalban mikor elaludt, akkor a feleség megtette. A családjának tönkrement az élete.
Ezt tervezgette ki tudja mióta.
Voltak betegségei, és a kórházban nem foglalkoztak vele, pedig volt állami és magánorvosoknál is. Mindenféle vizsgálatokon. Nem akart így élni. Pedig rengeteget segítettünk neki mi is, meg más rokonok is. Borzasztó ez az egész. :(
40# Hiába beszélsz fölényeskedve arra hivatkozván hogy te x-től vagy y-tól tanultad, ez nem egy tudományos érv hanem levegőbe beszélés. Ennyi erővel én is mondhatom hogy az Oxfordon tanultam hogy nem így van, aztán aki nem hiszi járjon utána. Pont arról papoltál, hogy egy rendes tudományos munkában minden pontos hivatkozással van ellátva, nem úgy mint egy wikipédia cikk. Te még annyi hivatkozást sem tudsz felmutatni mint egy wikipédia cikk. Ha tényleg mondtak ilyet az oktatóid, akkor azt valamire alapozták aminek nyoma is kéne legyen. Ennek nincs, csak a pofád nagy :(
Tessék rákerestem különböző kutatásokra, amikben számszerűsített adatok szerepelnek arról hogy a vizsgált tesztalanyok hány százaléka számolt be öngyilkossági gondolatokról az élete valamely pontján. Egyik sem ír 100%-ról, de küldök párat. Várom a kutatásokat amik rácáfolnak.
Szerintem nagyon sok 'indok' van, amikor elfogadható:
-súlyos, gyógyíthatatlan betegség, ami nagy fájdalmakkal jár vagy magatehetetlenséggel
-súlyos bántalmazás érte esetleg folyamatos nemi erőszak gyerekként
-teljes család elvesztése saját hibájából , ahohy írták autóbaleset vagy lakástűz miatt
Amit elítélek az a tiniszerelem miatti öngyilkosság és egyéb 'kis' problémák miatt, pl elhagyott a feleségem. Ezek mind javítható dolgok ellentétben a fent felsoroltakkal.
39#
Hagyjad, tipikus komplexusos niemand, aki itt akar a szakma nagyja lenni ha már a való életben nem sikerült. Gondolom sikeresen átbukdácsolt egy alapképzésen, most meg úgy csinál mintha a biológia, és pszichológia összes részterületét is kutató PhD lenne :D A tudomány szócsöve:
"Nem hülyeség, hanem tudomány. :D Abban ne kételkedjünk már."
Benned kételkedünk nem a tudományban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!