Miért hal meg több ember mióta elkezdték a tömeges oltást?
Talán mert senkitől nem hallottam, hogy tesztelték volna oltás előtt, így ilyen arányú átfertőzöttség mellett (a tesztek 25%-a lazán...!?) annyira nem meglepő, hogy már lappangási idő alatt sikerül ráoltani a vírusra, ami így szinte garantáltan kórházi kezelést igényel?
És talán mert nem időben (november...) kezdték a tömeges oltást...? És akkor is kikkel...
Ugye a 88 éves nagynéném, aki 3 éve hagyta el utoljára a lakását saját lábán kevésbé van kitéve a fertőzésnek, mint a kb 250 gyerekkel jelenléti oktatásban kontaktoló tanár, vagy a napi sokszáz embert szállító sofőr (elsőajtós felszállással...), akik így simán elkapják, és tovább is adják azon melegében - mégis Irma néni oltódik hamarabb, nem KovácsPista (buszvezető) meg Klárika néni (matektanár) vagy SzabóGizi (pénztáros), stb.
Rengetegen hordozók, mire oltáshoz jutnak, a következmények pedig a 40es, makkegészséges doki barátomat is intenzívre juttatták.
Ettől még persze a Föld lapos, a Holdon sose járt ember, BillGates pedig gyíkember és Háttérhatalom. Ez egy percig se volt kérdés.
Annyival még kiegészíteném, hogy ha az adatok valósak (amit erősen kétlek), akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a korlátozások lószart sem érnek, simán fel lehetne oldani mindegyiket.
A cipő-és ruhaboltok zárva vannak, ellenben a játszótereken és a bevásárlóközpontokban egymás nyakába lihegnek az emberek, a remek színvonalas BKK szolgáltatásait már nem is említem. Képesek voltak ritkítani a járatokat, holott ha nagy gáz van épp sűríteni kellett volna, hogy ne kelljen heringeset játszani a járműveken.
Az este 8 órás hazaérés meg nevetséges, mert akkor maximum 7-ig befejezik a bandázást, de ugyanúgy találkozik mindenki. Vagy sok házibulit tartanak. A kávézókat is simán ki lehetne nyitni, korlátozott vendégszámmal. Vicc az egész.
Őööö...a korreláció és ok-okozati kapcsolat közötti különbség az ugye megvan?
Azt meg nem tudom, honnan veszed, hogy a mostanában életüket vesztő idős emberek többsége megkapta a megbetegedés előtt az oltást, ráadásul utána hetek kellenek a közel sem 100%-os védettség kialakulásához. Ja, az idősek jelentős része kínait kapott ráadásul, ahol megfelelően erős immunválasz kell a védettséghez, na most ez náluk az eddigi kutatások alapján gyakran nem alakul ki. Én nem érzek itt semmi ellentmondást sajnos, azon kvül, amik a kormány kommunikációjában folyamatosan vannak.
15
Azt ugye tudod, hogy az ossznepesseg tovabbra is novekszik?
A kérdésre válaszolva:
Mert sokkal több a fertőzött. Minél több a fertőzött, annál többen vannak azok, akik rossz állapotban lesznek, minél több a rossz állapotban lévő, annál több a halott. Nem hangzik logikusnak?
Ne hasonlítsuk már össze a covidot az influenzával. Aki még mindig hasonlítgatja, meg tolja ezt az influenza maszlagot, annak mi kell még, hogy belássa, köze nincs hozzá?
"Biztos vagy benne, hogy még élne a nagymamád" Ezt mire alapozod? Ha láttad anno a jövőt, miért nem mondtad neki, hogy ne oltassa be magát? Ne legyél már utólag okos kérlek.
A vakcina nem fejti ki a hatását 24 órán belül. Az első oltás után 7-10 nappal 50-60% körül van a védettség, ami a második oltás utáni 7-10 napban megy fel 90% felé.
nem, nem azért élsz, mert nem mentél be kórházba, hanem mert nem voltak olyan súlyosak a tüneteid, hogy kórházba kerülj... Nem ugyanaz.
#10-nek igaza van, ha oltás előtt/közben/utána lévő pár napban elkapja, akkor rosszak a kilátások.
Attól hogy az emberek ostobák, még nem az intézkedésekkel van a gond. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy egy ilyen járványra nincsenek jó intézkedések, csak kevésbé rosszak.
mert azt nyilatokozzák, hogy már az első oltás után ilyen olyan százalékban védettek, de az igazság az , hogy a legtöbb embernél csak a 2 oltás után kezd el nőni az antitest érték és sok embernek az első oltás után egy hónappal még 0, azaz 0 antitestje van...ezt nem értik meg sokan és az oltás után szabadabban mászkálnak.
Én most vigyázok a legjobban, bár természetesen hülyének vagyok nézve, de már megszoktam és ált ki is derül, hogy nem vagyok olyan hülye..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!