Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hal meg több ember...

Miért hal meg több ember mióta elkezdték a tömeges oltást?

Figyelt kérdés
Az idős elhunyt emberek többségük mind megkapták az oltást, az elmúlt hetekben sok elhunyt embernek nem volt más betegségük a covid mellet. Valami nagyon nem stimmel.

2021. márc. 27. 17:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Talán mert senkitől nem hallottam, hogy tesztelték volna oltás előtt, így ilyen arányú átfertőzöttség mellett (a tesztek 25%-a lazán...!?) annyira nem meglepő, hogy már lappangási idő alatt sikerül ráoltani a vírusra, ami így szinte garantáltan kórházi kezelést igényel?

És talán mert nem időben (november...) kezdték a tömeges oltást...? És akkor is kikkel...

Ugye a 88 éves nagynéném, aki 3 éve hagyta el utoljára a lakását saját lábán kevésbé van kitéve a fertőzésnek, mint a kb 250 gyerekkel jelenléti oktatásban kontaktoló tanár, vagy a napi sokszáz embert szállító sofőr (elsőajtós felszállással...), akik így simán elkapják, és tovább is adják azon melegében - mégis Irma néni oltódik hamarabb, nem KovácsPista (buszvezető) meg Klárika néni (matektanár) vagy SzabóGizi (pénztáros), stb.

Rengetegen hordozók, mire oltáshoz jutnak, a következmények pedig a 40es, makkegészséges doki barátomat is intenzívre juttatták.

Ettől még persze a Föld lapos, a Holdon sose járt ember, BillGates pedig gyíkember és Háttérhatalom. Ez egy percig se volt kérdés.

2021. márc. 27. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Annyival még kiegészíteném, hogy ha az adatok valósak (amit erősen kétlek), akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a korlátozások lószart sem érnek, simán fel lehetne oldani mindegyiket.

A cipő-és ruhaboltok zárva vannak, ellenben a játszótereken és a bevásárlóközpontokban egymás nyakába lihegnek az emberek, a remek színvonalas BKK szolgáltatásait már nem is említem. Képesek voltak ritkítani a járatokat, holott ha nagy gáz van épp sűríteni kellett volna, hogy ne kelljen heringeset játszani a járműveken.

Az este 8 órás hazaérés meg nevetséges, mert akkor maximum 7-ig befejezik a bandázást, de ugyanúgy találkozik mindenki. Vagy sok házibulit tartanak. A kávézókat is simán ki lehetne nyitni, korlátozott vendégszámmal. Vicc az egész.

2021. márc. 27. 18:33
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Azért ne felejtsük el, hogy a mutációk most kezdtek el terjedni. Ettől függetlenül nem nagyon bízok az oltásban, nem valószínű, hogy kérni fogom.
2021. márc. 27. 19:57
 14/18 anonim ***** válasza:
53%

Őööö...a korreláció és ok-okozati kapcsolat közötti különbség az ugye megvan?

Azt meg nem tudom, honnan veszed, hogy a mostanában életüket vesztő idős emberek többsége megkapta a megbetegedés előtt az oltást, ráadásul utána hetek kellenek a közel sem 100%-os védettség kialakulásához. Ja, az idősek jelentős része kínait kapott ráadásul, ahol megfelelően erős immunválasz kell a védettséghez, na most ez náluk az eddigi kutatások alapján gyakran nem alakul ki. Én nem érzek itt semmi ellentmondást sajnos, azon kvül, amik a kormány kommunikációjában folyamatosan vannak.

2021. márc. 27. 20:19
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Létszám leépítés van - globálisan.
2021. márc. 27. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:
71%

15

Azt ugye tudod, hogy az ossznepesseg tovabbra is novekszik?

2021. márc. 27. 23:03
 17/18 anonim válasza:
38%

A kérdésre válaszolva:

Mert sokkal több a fertőzött. Minél több a fertőzött, annál többen vannak azok, akik rossz állapotban lesznek, minél több a rossz állapotban lévő, annál több a halott. Nem hangzik logikusnak?

Ne hasonlítsuk már össze a covidot az influenzával. Aki még mindig hasonlítgatja, meg tolja ezt az influenza maszlagot, annak mi kell még, hogy belássa, köze nincs hozzá?

"Biztos vagy benne, hogy még élne a nagymamád" Ezt mire alapozod? Ha láttad anno a jövőt, miért nem mondtad neki, hogy ne oltassa be magát? Ne legyél már utólag okos kérlek.

A vakcina nem fejti ki a hatását 24 órán belül. Az első oltás után 7-10 nappal 50-60% körül van a védettség, ami a második oltás utáni 7-10 napban megy fel 90% felé.

nem, nem azért élsz, mert nem mentél be kórházba, hanem mert nem voltak olyan súlyosak a tüneteid, hogy kórházba kerülj... Nem ugyanaz.

#10-nek igaza van, ha oltás előtt/közben/utána lévő pár napban elkapja, akkor rosszak a kilátások.

Attól hogy az emberek ostobák, még nem az intézkedésekkel van a gond. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy egy ilyen járványra nincsenek jó intézkedések, csak kevésbé rosszak.

2021. márc. 28. 15:16
 18/18 anonim ***** válasza:

mert azt nyilatokozzák, hogy már az első oltás után ilyen olyan százalékban védettek, de az igazság az , hogy a legtöbb embernél csak a 2 oltás után kezd el nőni az antitest érték és sok embernek az első oltás után egy hónappal még 0, azaz 0 antitestje van...ezt nem értik meg sokan és az oltás után szabadabban mászkálnak.

Én most vigyázok a legjobban, bár természetesen hülyének vagyok nézve, de már megszoktam és ált ki is derül, hogy nem vagyok olyan hülye..:D

2021. ápr. 14. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!