Miért van az, hogy egy vékony embernek simán odamondjuk, hogy túl vékony vagy, hiznod kellene, de egy túlsúlyos vagy elhízott embernek nem merjük ugyanezt mondani, vagy, ha mégis valaki megteszi, akkor mindenki kiakad rá, hogy hogy mer ilyet mondani?
Figyelt kérdés
Mintha a vékony, sovány embereknek ez nem fájna ugyanúgy.2021. márc. 17. 14:32
31/32 anonim válasza:
Azért, mert a kövéreknek általában direkt fikázódásból mondják, hogy fogyjon le, meg mert nem áll fel rá a farkuk, a soványnak meg általában tényleges aggodalomból - az más kérdés, hogy erről a gondolkodásról is le kellene szoktatni az embereket, mert ez is sértő, még ha jó szándékú is.
32/32 anonim válasza:
Szerintem a soványoknak sem aggodalomból. Idegenek miatt nem szokott aggódni az ember. Kövéreknek azért mondják, mert "de jó, hogy nem vagyok te". Soványoknak meg "miért nem vagyok te".
Amúgy eszembe jutott ez a 10-es osztályozás, ami itt folyik az oldalon, meg sajnos a világban is. Ott le van írva angolul, magyarul, hogy ha kövér az ember 3-as lehet a maximum, amit elér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!