Miért van az, hogy egy vékony embernek simán odamondjuk, hogy túl vékony vagy, hiznod kellene, de egy túlsúlyos vagy elhízott embernek nem merjük ugyanezt mondani, vagy, ha mégis valaki megteszi, akkor mindenki kiakad rá, hogy hogy mer ilyet mondani?
Nyugi, nekem is simán beszólnak, hogy fogyni kéne
, bár én azokat nem értem akik ezen helyettem akadnak ki. 🤷
Mindkét csoportot szokták ezekkel bántani az emberek. A vékonyok szekálását talán azért nem érzi senki se annyira súlyosnak, mert titkon sokan azt gondolják, hogy jobb soványnak lenni, mint kövérnek, hiába rossz mindkét véglet.
A saját környezetemben számtalanszor tapasztaltam, hogy a kórosan kövér, cukrot és zsírt hatalmas mennyiségben fogyasztó családtagjaim folyton piszkálják a heti 4x edzőterembe járó, egészségesen táplálkozó, vegetáriánus, objektíven ideális testalkattal rendelkező nővéremet, mert "nem eszik rendesen és olyan vékony, hogy mindjárt elfogy! Tán nem beteg szegény?!" Nehéz ebbe nem belelátni valami tudatalatti irigységet.
Pont fordítva. A kövér embereket lépten-nyomon emlékeztetik rá hogy kövérek, mintha ők maguk nem tudnának róla. A soványakat meg mindenki elfogadja, mert elvárás hogy egy ember minél soványabb legyen. Max ritkán kapnak beszólást.
Szerintem meg 2021-ben már épp ideje lenne leszállni arról a témáról hogy ki mekkora, és békén hagyni a kövéreket és a soványakat is.
"Max ritkán"?
Minden egyes találkozás egy adott személlyel az ritkának számít? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!