Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy vékony...

Miért van az, hogy egy vékony embernek simán odamondjuk, hogy túl vékony vagy, hiznod kellene, de egy túlsúlyos vagy elhízott embernek nem merjük ugyanezt mondani, vagy, ha mégis valaki megteszi, akkor mindenki kiakad rá, hogy hogy mer ilyet mondani?

Figyelt kérdés
Mintha a vékony, sovány embereknek ez nem fájna ugyanúgy.
2021. márc. 17. 14:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
12%
Csúnya emberre is könnyebben mondjuk, hogy szép.
2021. márc. 17. 15:03
 12/32 anonim ***** válasza:
57%

"hogy túl vékony vagy, hiznod kellene, de egy túlsúlyos vagy elhízott embernek nem merjük ugyanezt mondani, "

Mar miert ne. Egy kovernek is siman mondom, hogy tul vekony vagy, hiznod kene.

2021. márc. 17. 15:04
 13/32 anonim ***** válasza:
22%

Nem tudom, én mindig is úgy tapasztaltam a környezetemben és a médiában is, hogy a soványság a menő, azt társítják a szépséggel és az egészséggel is, a kövéreket másodrangú állampolgárnak tekintik, már egészen kisgyermekkortól kezdve csúfolva vannak és kiközösítve. A soványakra pedig mindenki irigykedik, mert az a korunk szépségideálja.

Nem véletlenül akkora biznisz a fogyókúraipar, az ember akármerre néz, fogyókúrás módszereket, bogyókat, porokat, fogyasztó edzésterveket reklámoznak. De biztos én élek valami alternatív univerzumban.

2021. márc. 17. 15:05
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

A reklámok egy dolog, az ismerősök meg a másik dolog. Hiába szólnak fogyókúráról a reklámok (amiket úgyse látok), ha közben az ismerőseim SZÁZ százaléka arra tesz megjegyzéseket MINDEN találkozásnál, hogy mennyire vékony vagyok, mennyit fogytam, sovány vagyok, eszek-e rendesen, igazán vékony az alakom, biztos egészségtelen vagyok, le vagyok fogyva, sovány vagyok (és így tovább). A kedvencem, aki elkezd nekem kaját hordani(!!) mert biztos nem eszek eleget. :D Ez nem szűnik meg attól még, hogy a tévé leadja hogy a zöldtea fogyaszt...

2021. márc. 17. 15:09
 15/32 anonim ***** válasza:
55%

Mint írtam, a környezetemben is ezt látom. Már gyerekkorban is a kis dagi van kiközösítve az osztályból, a soványak pedig a szépek akikbe mindenki szerelmes. Tinikorban szintén, minél vékonyabb egy valaki, annál kapósabb. Felnőttkorban ugyanígy, mivel a legtöbb embert undorít a háj. Itt is meg lehet nézni a kérdésekből, ha valaki azt írja hogy mondjuk 165/68, már bántják, hogy "dagadt vagy, fogyj le!".

A reklámok pedig az alapján készülnek, hogy mire mennyi a kereslet. Ha nem az lenne az emberiség egyik legnagyobb problémája és egészségügyi kockázata hogy vészesen el van hízva a társadalom, akkor nem lenne minden teli fogyókúrás cuccokkal. Ha akkora divat és olyan elfogadott lenne kövérnek lenni, akkor ma is olyan festmények készülnének mint párszáz évvel ezelőtt, amikor a kövér test volt a szépségideál, és akkor hízókúrákkal lennének teli a reklámok.

2021. márc. 17. 15:17
 16/32 anonim ***** válasza:
79%
Párkapcsolati témakörben is, ha nő vagy, az egyetlen baj a külsőddel az lehet, hogy dagadt vagy. Mindig az az első kérdés. "Alakod rendben?"
2021. márc. 17. 15:27
 17/32 anonim ***** válasza:
61%
Én se értettem sose. Régen gyárban dolgoztam és ott ilyen 120 kg os nők mondták nekem hogy én beteg vagyok menjek orvoshoz. Ők persze full egészségesek. Xd
2021. márc. 17. 15:33
 18/32 anonim ***** válasza:
Filterekkel is az emberek általában leveszik a tokát, nem felpakolják a kilókat.
2021. márc. 17. 15:35
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

"ha nő vagy, az egyetlen baj a külsőddel az lehet, hogy dagadt vagy"

Én akkor nem vagyok nő? :D Vékony vagyok, és emiatt már nem egyszer szólt be férfi....

Facebookon is nagyon sokszor látok megosztva egy képet valami olyasmi szöveggel, hogy "70 kg alatt nem igazi nő a nő" vagy valami ilyesmi...

2021. márc. 17. 15:37
 20/32 anonim ***** válasza:
19. De az vagy, ezeket nyilván azok írják akik nem soványak. Mindenki nő, és mindenki tetszik valakinek úgyis.
2021. márc. 17. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!