Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ostobaságot pletykálnak...

Ostobaságot pletykálnak rólam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

24 éves Férfi vagyok.

Faluban élek ahol nagy úr a pletyka. Félrehallott vagy félreértett információkból olyan hülyeségeket találnak ki, hogy megáll az ész. És beleszólnak az életembe is ezáltal, mert nagy baromságokat terjesztenek.

Az első pletykák között volt az, hogy tavaly letettem a jogosítványt, amikor letettem már visszahallom pár embertől hogy lefizettem a vizsgabiztos. Meg hogy tiszteségtelenül finanszíróztam a jogosítványt.

A legújabb pletyka most az hogy tavaly megvettem álmaim motorját és azt terjesztik hogy bűnőzésből szedtem össze a motor árát. Mikor meghallottam azt hittem szétdurranok. A pletyka a kocsmából indult, az egy pletyka bűnbarlang.

Meg tudok őrülni az ilyen pletykáktól!!! Legalább lenne alapja, de ha nincs alapja, és úgy adják be mint ha igaz lenne a becsületemet sértik! Mit lehet tenni ilyenkor? Nagyon ki vagyok borulva! Muszáj figyelembe vegyem, mert közöttük élek nap mint nap.

Tehetnék elmennék innen de nincs rá lehetőségem. Hogyan tudjam lesz"rni?

24F

2021. márc. 13. 20:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%
Ne foglalkozz vele...
2021. márc. 13. 20:31
 2/19 anonim ***** válasza:
83%
Ne szólj semmit, rólam azt terjesztették, hogy homár vagyok :-(
2021. márc. 13. 20:45
 3/19 anonim ***** válasza:
74%
Költözz el.
2021. márc. 13. 20:53
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem reagálsz rá, akkor nem lesz érdekes nekik.
2021. márc. 13. 20:56
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

A helyedben én elmennék párszor kocsmázni ahogy kinyitnak, és a legnagyobb pletykamesterekről terjesztenék szaftos dolgokat.

A problémát ez persze nem oldja meg (mert nem is lehet), de legalább egyszer jól szórakozhatsz.

2021. márc. 13. 21:03
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Minden csoda három napig tart!
2021. márc. 13. 21:04
 7/19 A kérdező kommentje:
Sajnos ezek hónapok óta erről csámcsognak.
2021. márc. 13. 21:12
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
Ezt hasonló panaszoknál soha nem tudom és most is ez érdekel legjobban: honnan ismered ezeket a pletykákat? Ki az a környezetedben, aki visszamondja ezeket neked? Mi értelme, célja? Szerinted jó ez, ha ezekkel szembesítenek: figyi, ezt és ezt beszélik rólad? Szerintem ez nettó szarkeverés és nem tartom jellemesebbnek a visszamondót, mint a hátad mögött pletykálót. Aki visszamondja neked, jót akar neked, valamitől meg akar óvni, vagy azt gondolja, ha tudsz valami infót, akkor nálad pattog a labda? Vagy keserűséget akar okozni? Amit nem a szemedbe mondanak, szerintem azzal nincs dolgod. Amikor meghallottad (valakitől), hogy valamit beszélnek rólad, odamentél az állítólagos pletykálóhoz és kérdőre vontad, hogy igaz-e és miért mond olyat, ami nem igaz? Vagy úgy tudtad meg, hogy pletykálnak rólad, hogy valaki háta mögött álltál, épp mondta a valamit, te meg meghallottad? Ha nem a saját füleddel hallottad, minden más csak kombinálás, nem biztos, hogy igaz.
2021. márc. 13. 21:15
 9/19 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen pletykákra úgy lehet a legjobban reagálni, ha még nagyobb hülyeséget mondasz rá. Valahogy így: "Micsoda? Lefizettem a vizsgabiztost? Minek tettem volna ilyet, ő a szeretőm, ingyen is átengedett!" Vagy mondjuk: "Hogy én bűnözésből szereztem a pénzt a motorra? Ti annyira túlbonyolítotok mindent. Simán loptam a motort."
2021. márc. 13. 21:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Hm utolsó nem is rossz ötlet egy talicska trágyát még rá pakolni. 😁 Megfontolom még. 🤔
2021. márc. 13. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!