Teljesen tanácstalan vagyok. Apu szórja a pénzt, húgom ostobaságokat csinál. Mit tegyek?
Édesapám egyedül "nevel" minket. Végül is már nem nevel csak vele lakunk. A házat anyukámtól örököltük, így a fele az enyém a fele a húgomé. Apu 300 ezer forint körüli összegeket keres meg egy hónapban, és úgy élünk belőle, mintha minimálbérből élnénk. Még tanulok, így kapom a harmincegynehány ezres árvaságit, én ebből élek, mert aputól pénzt nem kapok. Fizetése után két héttel közli mindíg neki már nincs pénze. A két és fél millió forintos életbiztosítását két hónap alatt elverte.
Húgom 17 éves és hülyének nézi apámat ahol tudja átveri. Nem foglalkozik semmivel, csak a pasijával, a ház körül nem segít, nekem kell mindent megcsinálnom. Főzök, mosok, takarítok stb. Ha szólok érte, hogy nekem ez sok, rögtön azt kapom hogy ne bántsam húgom, mert még kicsi. Minden félévkor, év végén több tantárgyból bukásra áll, egyből mindíg bukik is.
Állandó veszekedések, már elegem van. Mit tehetnék?
22L
na, igen..300 ezerből nehezen lehet éhen halni! miért foglalkozol velük? ők sem foglalkoznak veled! apukád sem, inkább elissza, eljátékgépezi, stb a fizetését, mint a családjára költené!Húgodat sem érdekli, ő is hülyének néz téged is! magaddal törődj, ne velük, ők meg tudnák oldani, ha annyira akarnák!
Apukád meg ki tudja fizetni neked a ház felét! nyugodtan elmehetnél otthonról.Mennyi ideig tart még a sulid?Mellette, nem lehetne diákmunkát vállalni?Akkor megmarad az árvasági, nem?
Ne főzzél, ne mossál, ne takarítsál rájuk.
Törődj te is csak magaddal!
Hátha észhez térnek!
Az árvaellátás NEM függ össze munkaviszonnyal. Ha 25 éves korodig nappalin tanulsz, kereshetsz 1 milliót is, akkor is megkapod.
Szóval ha nappali mellett tudsz dolgozni, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!