Teljesen tanácstalan vagyok. Apu szórja a pénzt, húgom ostobaságokat csinál. Mit tegyek?
Édesapám egyedül "nevel" minket. Végül is már nem nevel csak vele lakunk. A házat anyukámtól örököltük, így a fele az enyém a fele a húgomé. Apu 300 ezer forint körüli összegeket keres meg egy hónapban, és úgy élünk belőle, mintha minimálbérből élnénk. Még tanulok, így kapom a harmincegynehány ezres árvaságit, én ebből élek, mert aputól pénzt nem kapok. Fizetése után két héttel közli mindíg neki már nincs pénze. A két és fél millió forintos életbiztosítását két hónap alatt elverte.
Húgom 17 éves és hülyének nézi apámat ahol tudja átveri. Nem foglalkozik semmivel, csak a pasijával, a ház körül nem segít, nekem kell mindent megcsinálnom. Főzök, mosok, takarítok stb. Ha szólok érte, hogy nekem ez sok, rögtön azt kapom hogy ne bántsam húgom, mert még kicsi. Minden félévkor, év végén több tantárgyból bukásra áll, egyből mindíg bukik is.
Állandó veszekedések, már elegem van. Mit tehetnék?
22L
A húgod teljesen kikészült anyukátok halála meg apád nemtörődömsége miatt. Nem csoda hát, hogy ostobaságokat csinál. Ha tudsz rá időt szakítani, keresd meg az iskolája nevelési tanácsadóját vagy pszichológusát tanácsért, hogy hogyan vehetnétek rá közösen, hogy jobban odafigyeljen magára. Ismerek olyan 17 éves lányt, akinek szintén meghalt az anyukája de szülés közben, így a kicsi nevelésébe is be kell segítenie. 17 évesen arra kényszerült, hogy gyorsan felnőjön, s a húgod sem kicsi már.
Szerintem normális, ha elvárod, amíg suliba jársz, apád a fizetéséből eltartson és otthon lakhass és ne kelljen munkát vállalnod. A szülő igenis vállalja minden körülmények között azt, hogy addig segítse a gyerekét, amíg az lehetséges. És nálatok ez lehetséges. Mivel a húgod kiskorú még, a gyámhatóság segítségét is igénybe veheted apád viselkedése miatt, hátha tudnak tenni valamit. Ne add fel!
Húgom 2 éves volt amikor anyu meghalt, tehát elég rég volt, apu nem tudom mit csinál a pénzzel, mert soha nem jár el itthonról, tehát nem ilyen egyszerű, hogy elgépezi, elissza.
És megvonják az árvaságit ha bejelentett munkád van, utána jártam, a telefon diszpécseri állás férne bele az órarendembe, de az 24-28 ezret fizet havonta, ennyiből albérletbe se lehet elmenni, kolit pedig nem kapnék, nagyon közel lakok az egyetemhez.
Ki mondta azt neked, hogy bejelentett munkával nem kapsz árvaellátást?
25 éves korig a nappali tagozat számít. Dolgozhatsz mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!