Nekem ez nagyon nem tetszik! Nem erről kellene, hogy szóljon a szakma. Rengetegszer láttam azt is, amikor utaztam hazafelé, hogy egyesek katonaszerkóban szelik végig a várost. Azt ne mondja már nekem senki, hogy nem bírt átöltözni! Ugyanúgy a rendészeti iskolába járók is, állandóan abban feszengenek a pályaudvarokon. A mentők is nagyon sokszor a két hete bekerült tudatlan senkiházik már pirosban feszengenek a facebookon! Én az ilyeneket úgy megverném, ha tehetném csak nincs kedvem börtönbe menni. Én jómagam is mentőtiszt vagyok, és nekem ez nagyon unszimpatikus, főleg a tini lánykák szoktak nagyon nagy (hősök) lenni facebookon is. Egyszer ezért valakit úgy állba fogok csapni, hogy eltörik az álla! Nem igaz, hogy nem lehet szankcionálni az ilyeneket! A sok nyomorék lejáratja a szakmát a primitívségével!
Ezért írtam, hogy szankcionálni kellene! Én vagyok a szánalmas, mert nem dobáltam tele a profilom lájkvadász képekkel? Mert munka után képes vagyok átöltözni?
2021. márc. 11. 15:10
12/27 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok a szánalmas! Azok az emberek szánalmasak, akik még el sem végezték a képzést, vagy elkezdtek egy gyorstalpalót, de már akkora arccal feszítenek, hogy be sem férnek az ajtón. Holott ennek az egésznek egy rejett, anonym dolognak kellene lennie. Nem kellene másokban hála érzetét kiváltani, mivel ez a munkák és legyünk rá büszkék, de ne éljünk már vissza vele! Öltözzünk már át legalább, ha végigmegyünk a városon. Senkit nem érdekel, hogy mekkora Rambo vagy! Ennyire feltűnési viszketekségben szenvednek.
2021. márc. 11. 15:13
13/27 anonim válasza:
Engem nem zavar ki hogy feszít, ha büszke a munkájára. Ameddig tisztességesen végzi a feladatát, addig engem nem érdekel mi van rajta.
2021. márc. 11. 15:13
14/27 anonim válasza:
Semmi közöd hozzá. Ha téged ez zavar, akkor komoly gondok vannak a fejedben. Inkább azt mondanám, hogy épp te járatod le a mentős szakmát a primitívségeddel!
2021. márc. 11. 15:15
15/27 A kérdező kommentje:
Hogyne lennék ideges, amikor ma már mindenki piros ruházatban feszeng, a beteghordótól kezdve a szociális munkásig, de már lassan az építőipari szakmunkás is! Azért ne csessze már meg.. valami értéke legyen már ennek az egésznek. Ugyanúgy a honvédségnél is, elhisszük hogy hatalmas hazafi vagy, de járasd már le az egyenruhát azzal, hogy végigmész a városon full terepben!
2021. márc. 11. 15:16
16/27 anonim válasza:
Jajj nekem.. hogy neked mennyire fájhat, hogy ennyire primitív vagy?!
De igazából az ilyen emberre, mint te, nincs is megfelelő szó.
Az is biztos, hogy van valamilyen mentális betegséged..egy egész csokorral.
2021. márc. 11. 15:17
17/27 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok a primitív. Azok az emberek a primitívek, akik ezt az alapvető szabályzatot nem képesek elfogadni. Mégpedig, hogy az egyenruhával nem kérkedünk, nem élünk vele vissza! Érdekes módon orvosok sohasem szoktak ezzel pózolni, csak az olyan hulladék emberek, akiknek a tudása a béka feneke alatt sincs.
Nem azt mondom, hogy nem egy két képet felrakni, de azért van egy határ! Az átöltözés meg nem kérdés, mert az semmi más csak vagánykodás, amikor a Tiszai Pályaudvaron is a fiatalok rendészeti pólóban állnak be a sorba jegyet vásárolni. Miért fáj ez nekem? Azért fáj, mert nem erről kellene hogy szóljon a szakma, abszolút nem! Továbbra is tartom azt a nézetet, hogy akiben van egy minimális alázat a szakma iránt, az igenis műszakváltás után át fog öltözni, és nem fogja teledobálni a facebookját mindenféle mentős képekkel. Hiszen tudja, hogy elég volt egy köszönöm a betegtől. Én itt befejeztem a témát, úgy látszik sokat fordult a világ.
2021. márc. 11. 15:24
18/27 anonim válasza:
Szerintem tök fölöslegesen hadakoztok itt pro és kontra. Amíg valaki nem hoz szégyent az egyenruhájára, magyarán kulturáltan, udvariasan, törvénytisztelő módon teszi, és nem használja előnyszerzésre, addig oké.
Ha meg szégyent hoz rá, azt legalábbis a katonaságnál, rendőrségnél szankcionálják is, vagy legalábbis régen szankcionálták, de szerintem most is.
Ha meg normálisan viselkedik, és közben büszkén viseli az egyenruháját, miért ne?
Nekem is nagyon imponálnak a rendőrök, katonák, az egyenruha szép.
2021. márc. 11. 15:51
19/27 anonim válasza:
Nem hinném, hogy mentős vagy, az ilyeneket ki kéne szűrjék a pszichológiai teszten. Ha ez igaz, az elég gáz az alkalmassági vizsgálatra nézve.
(De pár hónapja mintha már lett volna egy hasonló idegbeteg mentős kérdés.)
A szakmát max te égeted.
2021. márc. 11. 15:53
20/27 A kérdező kommentje:
Továbbra is azt mondom, hogy az egyenruha viselésének megvan a helye és az etikettje! A munka és a magánélet az én fejemben két külön dolog, amit nem mosunk össze. Az utcán civilben, a szolgálatban egyenruhában. Amíg nem végzünk el egy képzést, amíg nem vagyunk a szakma kimagaslóan magas birtokosa, vagy nincsenek mögöttünk jelentős évtizedek, addig nem szelfizünk a facebookon az egyenruhában. Nem vágjuk tele a profilunkat rendőrös, vagy mentős képekkel, mert nem kérkedhetünk! Ez nem az a hely, ha elismerésre vágyik menjen el topmodellnek, de ne az egyenruhát használja fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!