Miért hiszik azt hogy nem megyünk már vissza egyetemre a félévben?
Idióta vagyok, vagy szándékosan vagyok félrevezetve? Ha akkora idiótaság amit mondok, és nem te vagy egy utolsó agymosott tajparaszt, akkor miért tartanak minket bizonytalanságban, nemzetközi szinten?
Miért nem a munkaképes, életerős embereket oltják először, hogy kialakuljon a nyájimmunitás?
És még megannyi kérdés.
Tudod mit, te rendkívül tájékozott és hozzám képest intellektuálisan feljebbálló személy, ha a kormányunk/más országok kormányai az emberek elé tárnák, hogy miért omlott össze az oltási rendszer, miért nem hívtuk le a Moderna-adagot, miért van vakcinaútlevél, amikor az jogellenes, mi értelme a korlátozásoknak, ha nov 11. óta ez már a második "hullám", miért számítják azt is koronásnak, aki az ellátatlanság miatt hunyt el kórházban, miért a vendéglők/mozik zárnak, amikor a buszon úgyis egymás valagába toporognak az emberek... meg a többi -szerintem- baromság.
A gazdasági károk pedig beláthatatlanok. A sok lezárás-párti politikus ezzel milliók megélhetését kockáztatja, és az éhség, kilátástalanság hosszú távon radikális ideológiák kialakulásához, térnyeréséhez, és diktatúrák születéséhez vezet.
A 2020-as évek második fele olyan lesz, mint az 1930-as évek első fele, ebbe fogadni mernék. A történelem megismétli önmagát.
Ha enyhítenek a korlátozásokon, még talán meg lehetne fordítani ezt a folyamatot.
"Már minden közvélemény kutatás azt mutatja hogy a fidesz nem fog nyerni 22-ben, szerintem már lesz@rják a választást, és szépen bezsebelik a korlátozások miatti nemzetközi támogatásokat."
Aha, és feltartott kézzel megadják magukat majd végignézik ahogy az ellenzék átveszi a hatalmat.
Nálunk is az egyetemen még mindig sok tanár mondogatja, hogy bíznak benne, hogy találkozunk még személyesen ebben a félévben, de őszintén én nagyon remélem, hogy nem.
Szerintem április 7. után arra a kis időre már felesleges lenne kinyitni. Általános és középiskoláknál megoldható persze, de egyetem esetén a kolik újranyitásával is számolni kell, sok hallgatónak albérletet kellene keresni, ami sokaknak most pénzügyileg nem nagyon lenne megoldható, ha meg utazgatni kell akkor biztos lenne olyan óra, amin nem tudna valaki részt venni. Vagy a hibrid oktatás térne esetleg vissza, ami szerintem borzalmas volt.
Illetve a vírusról is azt hallani, hogy egyre csökken az átlagéletkor a fertőzöttek között.
Az a baj, hogy ez a jelenléti és online közvetítés egyszerre nálunk működött tavaly, csak nagyon nem jól. A tanárok sokszor nem igazán figyeltek rá, hogy akik online vannak azok is rendesen tudják követni az órát.
És nem mondtam, hogy csak a szállás a bajom, mint írtam jelenleg a fertőzöttek átlagéletkora is egyre csökken. Ismerek olyat, aki covidban pár napja halt meg 34 évesen.
Persze mindenki unja már a korlátozásokat, én is, de ezek miatt most nem mászkálunk annyit. Most ha hirtelen minden nagyobb várost ellepnének az egyetemisták, akkor megint csak arra lehetne számítani, hogy nem sokkal utána lenne egy csomó fertőzött.
15-ös vagyok
Amúgy én nem vitázni szeretnék, csak a személyes véleményemet írtam le, hogyha egyetemeken megoldható a távoktatás és levezényelhető ilyen formában a vizsgaidőszak is, akkor szerintem felesleges és hülyeség lenne pár hétre kinyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!