Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek lett jobb illetve...

Kinek lett jobb illetve rosszabb élete a vírus óta és miért?

Figyelt kérdés
férjem home office-ba mehetett végre (eddig nem engedték),és már azóta ugy van tavaly óta,és már így is marad,igy sokkal többet lehetünk együtt,gyerekem még két évig ovis lesz,szerencsénk van,hogy kimaradtunk az online tanulásból, én ugyis itthon vagyok terhesen, a vizsgálatok is sokkal jobbak,hogy nincs tömeg,és órákig várás, meg anyósomék külföldön voltak tavaly,rossz a viszony így örültem,hogy egy ideig nem jöhettek haza. a maszk persze zavaró,de télen még annak is láttam az előnyét,mert így nem fagyott le az arcom,vagy nem volt időm,bajuszt szedetni stb.tesómnak babája van,hát neki is könnyebb volt,hogy nem kell napi kétszer babakocsistól oviba menni kora reggel.persze jó lenne a régi élet,de nekünk most kifejezetten előny volt. ki hogy viselte?miért lett jobb életed a vírus óta, vagy miért rosszabb?
2021. márc. 9. 08:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi eltávolodtunk a párommal és ez szakításhoz vezetett. Nagyon nehéz ezt egyedül a négy fal között feldolgozni és túllépni, még ismerkedni is szinte lehetetlen most. Bár értem előtte se rajongtam a férfiak. A bevételem is kevesebb lett.
2021. márc. 9. 10:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz maradt, azt leszámítva, hogy egyre dühösebb, tehetetlenebb vagyok...
2021. márc. 9. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Jobb, mert több időm jut magamra és végre nem kell állandóan rohannom valahova. Tudtam nyelveket tanulni, olvasni, családommal lenni és időközben a sütés-főzés lett a hobbim :D Most végre nem kell 5-6 óra körül kelnem (nagyon nem vagyok jó koránkelésben), hanem ráérek 8-9 felé, nincs utazási idő, nem kell a tömött buszon utaznom. Jobban odafigyelek az étkezésemre, változatosabban eszem.

Rosszabb viszont, hogy bár az óráim többsége jó online, valamelyik azért mégiscsak igényelné a személyes jelenlétet. Hiányzik a társaság, az egyetemi élet. Gólyaként nem igazán volt alkalmam ismerkedésre, ami bánt, mert nem ismerem annyira a szaktársaim. Egy sportos naptól eltekintve, alig mozdulok ki itthonról. Kicsit ellustultam, csökkent a motivációm, jobban halogatok. Hangosak a szomszédok, az általánosok bezárása óta visszhangzik az utca az alsósoktól, nincs csend és nehéz figyelnem az órákon, a figyelmem is gyakran elterelődik. Az egyetem netes platformja sem a legjobb, szinte állandóan attól kell tartani, hogy kidob a rendszer.. Csoport munkák elég döcögősek, passzívak a legtöbben..

De amúgy nem mondanám lényegesen rosszabbnak most az életem, de attól még lehetne kicsit jobb is.

2021. márc. 9. 16:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Home office a tavaszi és az őszi évadban volt, nyáron, télen nem. Most megint itthon.

Részemről nagyon vegyes:

+ VAN munkám, MEGTEHETEM, hogy home office-ban legyek. Senkim nem halt meg, senkim nem covidos.

+ Ha sehová nem akartam munka után menni, kb. 1,5 órát nyerek az utazáson.

- Amint viszont kell valamit venni, intézni, be kell tömegközlekedni a városba és alig lesz időm elintézni.

+ Két office-os probléma között van időm home-ban is dolgozni ;)

- Nehezen találjuk a munkaidő végét.

+ Sülve-főve együtt lehettem az ezer éves, beteg, romló állapotú kutyámmal 3 hónapot. Nyáron el kellett altatni.

- A kikapcsolódásomat nekem is vastagon érintette: semmi kultúrprogram, kiállítás, előadás, klubtevékenység. Nem volt sok, havi 1-2 maximum, de mocskosul hiányzik. (Én tehetek róla, templomba meg kaszinóba kellene járnom.)

- Egyszer mentem volna külföldre, barátokhoz, azt is le kellett mondanom.

- Ha már itt tartunk: a falat kaparom attól, hogy nem látom a barátaimat. Többükkel május-június óta nem találkoztam, akivel igen, azzal 5-10 percekre, másfél méter távolsággal köztünk.

Covid-tól független problémák miatt a hobbimmal csak az őszi évadban tudtam foglalkozni. Normál esetben az is egy nagy plusz lenne, hogy van időm rá.

2021. márc. 9. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!